Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

Valentin Popa confirmat în funcția de rector al USV prin ordin al ministrului Educației

valentin popaMinisterul Educației Naționale și Cercetării Științifice a emis ordinul de numire a profesorului Valentin Popa în funcția de Rector al Universității Ștefan cel Mare Suceava.

În ziua de 25 ianuarie 2016, universitarii suceveni și-au ales reprezentanţii în cel mai înalt for de decizie, Senatul, în Consiliile facultăţilor şi Consiliul pentru studii universitare de doctorat. În aceeași zi s-au desfășurat și alegerile pentru funcția de rector al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV).

Membrii Senatului au fost aleşi prin vot universal, direct şi secret al tuturor cadrelor didactice şi cercetătorilor titulari. Alegerile studenților senatori urmează a se desfășura în luna martie. Durata mandatului structurilor şi a funcţiilor de conducere este de patru ani.
like-facebook
În ședința Senatului USV din 4 februarie a. c. au fost validați pentru un mandat de 4 ani membrii celor nouă consilii, cei 27 de membri (cadre didactice) ai Senatului, membrul în Consiliul pentru Studii Universitare de Doctorat și rectorul.

Odată cu validarea alegerilor pentru funcția de Rector, dosarul concursului a fost trimis la Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice. Prin ordinul nr. 3163, din 17 februarie 2016, semnat de Adrian Curaj, ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa a fost confirmat în funcția de Rector al USV, începând cu data de 06 martie 2016.

Rectorul are și calitatea de ordonator de credite, adică dispune asupra folosirii creditelor bugetare, acordate conform prevederii legilor bugetare.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*