Miercuri 01 Mai 2024, Actualizat acum 121 zile 12:00 am

Decizie surprinzătoare! Un preot vrea să devină primar din partea PNL

liviu mihailaUn preot din Fălticeni a luat o decizie surprinzătoare. Preotul paroh de la Biserica Sf. Nicolae din Hreaţca, Liviu Mihăilă, a decis să se apuce de politică. El a fost de liberalii suceveni pentru o candidatură la alegerile locale din vară la funcția de primar al Primăriei municipiului Fălticeni. Decizia a fost luată în şedinţa biroului local al PNL Fălticeni.

Liviu Mihăilă, este preşedinte al Asociaţiei „Fălticeni Cultural”. El a început demersurile să se suspende din activitatea de preot pentru că, spune el, nu vrea să se confunde haina preoțească cu candidatura.

like-facebook„Nu vreau să se confunde haina preoţească cu această candidatură. Candidez ca cetăţean al Fălticeniului”, a spus, pentru Monitorul de Suceava, Liviu Mihăilă.

Iniţial, Sfântului Sinod BOR decisese că preoţii pot participa la alegeri ca independenţi pentru funcţiile de consilier local sau consilier judeţean, cu aprobarea ierarhului superior, dar nu pentru funcţiile de primar. Ulterior, Sfântul Sinod al BOR a “nuanţat” hotărârea anterioară de a interzice implicarea clerului în politică partinică, permiţând preoţilor, în anumite condiţii, să desfăşoare activitate decizională în consiliile locale şi judeţene, apreciind că acţiunile lor pot fi benefice pentru comunitate.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*