Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Aproape 2.000 de maidanezi, strânși de pe străzile Sucevei, au murit

caini-maidaneziPeste 4.000 de maidanezi au fost adunați de pe străzile municipiului reședință de județ. Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că începând cu luna septembrie 2014, în urma colaborării serviciului specializat al Primăriei cu firma acceptată prin licitaţie să se ocupe de capturare, de pe străzi au fost strânşi 4.912 de câini fără stăpân.

El a spus că cei mai mulți, aproape 2.000, au decedat din cauze naturale.

Chiar dacă avem opinii din partea populaţiei că problemele s-au rezolvat, avem încă multe situaţii în care mai sunt reclamaţii. Lucrăm în continuare din acest punct de vedere”, spus Ion Lungu.

like-facebookDin cei 4.912 câini maidanezi, 930 de câini au ajuns în Germania spre adopție, 487 de câini au fost dați spre adopție internă. De asemenea, 593 de câini fără stăpâni au fost eutanasiați medical, iar 1.936 „au decedat din cauze naturale”.

În adăpostul din Lunca Sucevei mai sunt,potrivit primarului, un număr de 879 de patrupede. Pentru adunarea câinilor vagabonzi, Primăria municipiului Suceava a semnat contractul de asociere cu Diasil Service, operator care lucrează în cooperare cu Serviciul de ecarisaj al Primăriei.


Loading...

loading...

1 Comentariu

  1. radu says:

    Sa vina sa stranga haita de caini de pe magurei din obcine . S-au strans vre-o 20 de caini de ti-e frica sa iesi din casa.

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*