Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

Șase persoane reținute în urma unor tâlhării

retinuti arestatUn număr de șase persoane au fost reținute, marți, în urma unor tâlhării. Peste 20 de poliţişti au desfăşurat activităţi investigative în ultimele 24 de ore pentru identificarea şi tragerea la răspundere penală a acestora, care au comis faptele în ultimele 2 luni.

Pe 26 decembrie 2015, un tânăr de 31 ani, din municipiul Fălticeni, a sesizat Poliţia Municipiului Fălticeni cu privire la faptul că în aceeaşi zi în jurul orei 02.00, în timp ce se afla pe strada Pleşeşti Gane şi se deplasa spre domiciliu a fost acostat de mai mulţi tineri necunoscuţi, care l-au lovit şi când a ajuns la domiciliu a constatat că i-a dispărut un telefon mobil şi suma de 470 lei.
like-facebook
În urma activităţilor investigative şi de cercetare penală complexe a rezultat persoanele bănuite de comiterea faptei sunt cinci tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 25 de ani, din municipiile Fălticeni şi Iaşi.
În urma probatoriului administrat a rezultat faptul că în 26.12.2015, în jurul orei 02.00, în timp ce persoana vătămată, se deplasa pe strada Pleşeşti Gane din municipiul Fălticeni, a fost agresat de cei cinci tineri,iar unul dintre aceştia, profitând de faptul că în urma loviturilor primite victima se afla în imposibilitatea de a se apăra, i-a sustras dintr-un buzunar suma de 450 lei şi telefonul mobil.

De asemenea din cercetări a rezultat faptul că doi dintre agresori, anterior comiterii infracţiunii de tâlhărie, prin acte materiale de lovire l-au constrâns pe un alt tânăr de 21 ani, din municipiul Fălticeni, să urce într-un autoturism, unde a fost ţinut împotriva voinţei sale şi ameninţat cu acte de violenţă.
În baza probatoriului administrat s-a dispus reţinerea pe o durată de 24 ore a patru dintre agresori, o persoană minoră urmând a fi expertizată pentru stabilirea discernământului.

Tot în cursul zilei de ieri, poliţiştii au desfăpşurat activităţi pentru identificarea autorilor într-o altă cauză de tâlhărie, sesizată la S.P.R.2 Ipoteşti la 16.02.2016, ora 23.21, de către un tânăr din municipiul Suceava. Acesta a sesizat faptul că bunica sa din satul Racova, comuna Udeşti, de 93 ani, a fost victima unei tâlhării.

În urma cercetărilor efectuate a rezultat 16.02.2016, prin jurul orei 22.00 persoane necunoscute, prin forţarea uşii principale de acces, au pătruns în locuinţa persoanei vătămate, care locuieşte singură, pe care au împins-o şi i-au sustras un televizor, sticle cu băuturi alcoolice, cerându-i totodată şi banii pe care îi are în casă.

Cu ocazia cercetării la faţa locului a fost folosit şi câinele de urmă, iar din coroborarea probelor şi a datelor obţinute au fost identificate persoanele bănuite de comiterea faptei ca fiind doi tineri de 20 ani şi 24 de ani, ambii din satul Racova, comuna Udeşti.

„În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „tâlhărie calificată”, autorii fiind reţinuţi pentru 24 de ore introduşi în arestul IPJ Suceava”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*