Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Controversatul afacerist Dumitru Morhan, reținut de polițiștii ucrainieni. Urmează să fie extrădat

morhanControversatul afacerist sucevean Dumitru Morhan, aflat de mai bine de un an și jumătate în Ucraina, crezând că va scăpa de restul condamnării pe care o are de executat, a fost reținut, sâmbătă, de polițiștii ucrainieni și urmează să fie extrădat în România,  mandatul internaţional de arestare fiind emis de autorităţile române încă din 23 iunie 2014.

like-facebookDumitru Morhan a ajuns în penitenciar în noiembrie 2012, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat la 3 ani de închisoare în dosarul pentru tentativăa de înşelăciune asupra văduvei fostului deputat Ştefan Tcaciuc. Apoi, a profitat de prevederile Noului Cod de Procedură penală, iar pedeapsa i-a fost redusă la 2 ani şi 6 luni de închisoare. Morhan a fost eliberat în primăvara anului 2014.

În iunie 2014, a fost condamnat la doi ani şi șase luni de închisoare, în dosarul privind înşelăciuni cu produse de balastieră. A mai primit un spor de 1 an, așa că s-a ales cu trei ani şi șase luni de închisoare. După contopirea pedepselor din cele două dosare, Curtea de Apel Suceava a decis reducerea sporului de pedeapsă, Morhan fiind condamnat la trei ani de închisoare.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*