Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

Individul din Rădăuți care și-a terorizat fosta nevastă și copiii a fost condamnat. Ce pedeapsă a primit

retinutUn individ care și-a terorizat fosta nevastă și copiii a fost condamnat la patru ani și opt luni de închisoare de magistrații Judecătoriei Rădăuți.

Potrivit procurorului Andrei Sebastian Bucșa, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, Petrică Căpriean a fost judecat pentru mai multe fapte.

like-facebookPe 15 mai 2014, i-a furat laptopul unei persoane cu care locuia într-o garsonieră din Rădăuți, dar și telefonul LG E 430, un geamantan negru și 530 de lei.

Și nu s-a rezumat doar la furt. În noaptea de 17 spre 18 ianuarie 2015, la intersecția străzilor Calea Cernăuți și Iazului din municipiul Rădăuți, în dreptul imobilului nr. 73, cât și în interiorul acestui imobil, pe fondul unor neînțelegeri, i-a aplicat persoanei vătămate F.M.C. lovituri cu un corp contondent în zona capului, provocându-I leziuni traumatice de tipul contuziei, excoriației, hematomului, echimozei și plăgii contuze, ce au necesitat 50-60 zile de îngrijiri medicale.

Căpriean a fost judecat și pentru bandon de familie, după ce  începând din luna aprilie 2014 nu a achitat, cu rea credință, pensia de întreținere în cuantum de câte 135 lei lunar la care a fost obligat prin Sentința civilă a Judecătoriei Rădăuți, în favoarea celor trei copii ai săi.

Pe 31 iulie 2015, orele 23.00, în timp ce se afla în locuinţa fostei sale soţii, persoana vătămată C.D.D., în urma unor discuţii contradictorii, Căpriean a lovit-o pe aceasta cu o sticlă de vodcă în zona capului, provocându-i leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 5-6 zile de îngrijiri medicale conform certificatului medico-legal. Și nu s-a oprit aici, a amenințat-o cu moartea de mai multe ori, iar pe 8 august 2015 chiar i-a spus că îi va incendia casa în care stă cu copiii. Din păcate, s-a și ținut de cuvânt pentru că în noaptea de 13 spre 14 septembrie 2015, a luat benzină, a incendiat cu intentie două anexe ale imobilului.

„Conform procesului-verbal de intervenție din 14.09.2015 al ISU Suceava, Detașamentul Rădăuți, fără intervenţia promptă a acestora, focul s-ar fi putut propaga cu ușurință la locuința propriu-zisă a persoanei vătămate C.P. precum şi la trei locuințe învecinate”, susțin procurorii.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare Judecătoriei Rădăuți care, în urma cercetării judecătoreşti, l-a condamnat pe individ pentru fiecare din infracţiunile pentru care a fost trimis în judecată, urmând ca acesta să execute o pedeapsă rezultantă de 4 (patru) ani şi 8 (opt) luni închisoare, formată din pedeapsa principală de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere, la care se adaugă 1 an şi 8 luni închisoare, reprezentând o treime din suma celorlalte pedepse, ce totalizează 5 ani închisoare.

Hotărârea instanţei nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Bărbat reținut după ce a dat foc casei în care se aflau fosta soție și patru copii

Individul care a încercat să-și incendieze fosta soție și copiii îi mai terorizase în trecut


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*