Joi 16 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Medicamente destinate bolnavilor psihic, decontate ilegal la Suceava

medicamente-expirate3-300x177Un raport al Curții de Conturi scoate la iveală un prejudiciu important  la categoria de operaţiuni economico-financiare „asistenţă socială” efectuate în judeţul Suceava. Practic, s-a constatat că la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului s-au decontat ilegal medicamente destinate bolnavilor psihic,  în condiţiile în care asiguraţii în cauză nu aveau prescripţii medicale pentru a beneficia de gratuitate din bugetul Casei de Asigurări Sociale de Sănătate.

like-facebookPotrivit raportului, au fost achiziţionate şi plătite nejustificat medicamente destinate persoanelor care au boli psihice şi care beneficiază de aceste medicamente în tratament ambulatoriu, în regim de compensare 100% din preţul de referinţă.

Mai mult dect atât, Curtea de conturi arată că s-a plătit ilegal și contravaloarea transportului interurban auto şi pe cale ferată, în baza unor documente justificative care nu îndeplinesc condiţiile legale, prin faptul că nu se confirmă realitatea serviciului prestat de către operatorii de transport, în valoare de 202.000 de lei.

Printre nereguli mai amintim: plăţi nelegale prin punerea în plată şi altor drepturi băneşti decât cele din stabilite prin dispozitivul sentinţelor judecătoreşti, utilizarea eronată a cotei de asigurări sociale -15,8% în loc de 20,8% – la data plăţii unor drepturi salariale stabilite prin hotărârile judecătoreşti definitive şi irevocabile, în lunile la care se referă sumele achitate.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*