Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

Suceveanul care a bătut o botoșăneancă și pe fiica acesteia rămâne sub control judiciar

tribunalul_suceavaSuceveanul Gheorghe Cazaciuc care a bătut o botoșăneancă și pe fiica acesteia rămâne sub control judiciar.

Tribunalul Suceava a constatat „legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar luată prin ordonanţa cu nr. 530/P/2015 din data de 14 iunie 2015 emisă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava şi prelungită şi ulterior, faţă de inculpatul Cazaciuc Gheorghe”, trimis în judecată sub aspectul comiterii infracţiunilor de tentativă la infracţiunea de omor.
like-facebook
Instanța menţine măsura controlului judiciar luată faţă de Cazaciuc Gheorghe, iar pe durata măsurii controlului judiciar el trebuie să respecte o serie obligaţii între care să informeze de îndată instanţa sau organul judiciar în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei și să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către instanţă, conform programului de supraveghere întocmit de acesta sau ori de câte ori este chemat.

În acest sens, se desemnează ca organ judiciar de supraveghere Poliţia comunei Vama, judeţul Suceava. Instanța mai dispune inculpatului să nu depăşească limita teritorială a teritoriului României, decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţe și să nu se apropie de şi să nu comunice, direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele vătămate: Marin Florica Fănica şi Boca Simona, precum şi cu martorii: Marin Ilie, Chearar Constantin, Marcuş Ioan, Mihalache Tîmpescu Constantin şi Ungureanu Magdalena.
Tribunalul Suceava atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor impuse în sarcina sa, controlul judiciar poate fi înlocuit cu măsura arestării preventive.

Decizia nu este definitivă.

Trenuie reamintit că la mijlocul lunii iunie 2015, Florica M.în vârstă de 37 de ani, din Corni,județul Botoșani, în timp ce se deplasa cu căruţa pe DN17, în Vama, a fost lovită cu o ţapină, fără motiv aparent, de un bărbat necunoscut, care imediat după aceasta a intrat în curtea unei case din apropiere. Femeia a fost transportată la Spitalul Câmpulung Moldovenesc unde a fost diagnosticată cu traumatism toraco – abdominal şi contuzie hepatică. Agresorul a fost identificat în persoana lui Gheorghe Cazaciuc, localnic. Acesta a povestit că a avut o altercaţie cu un grup de persoane din care făcea parte şi Florica M. Astfel, în jurul orei 15.00, pe fondul acestui conflict spontan izbucnit între Gheorghe Cazaciuc şi un grup de persoane de etnie rromă care staţionau în trei căruţe pe partea carosabilă a DN 17, pe raza comunei Vama, Cazaciuc a lovit-o cu un bici şi o ţapină pe Florica M., de 37 de ani şi fiica acesteia Simona B., în vârstă de 13 ani. Cazaciuc a fost reținut sub aspectul comiterii infracţiunilor de tentativă la omor şi lovire sau alte violenţe.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*