Joi 16 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Încasări de 1,18 milioane lei, anul trecut, pentru Serviciul Județean de Metrologie Legală Suceava

verificariServiciul Judeţean de Metrologie Legală Suceava Suceava a controlat, în 2015, din punct de vedere metrologic, 6.063 de mijloace de măsurare, la care se adaugă etalonarea a 393 de asemenea mijloace, realizările băneşti din această sursă fiind de 50.591 de lei.

Inspecţiile şi controalele la preambalate au adus un venit de 6.424 lei, iar eliberarea de autorizaţii şi avize un altul de 50.611 de lei. Din controlul tehnic al mijloacelor de jocuri de noroc s-au adunat 632.342 de lei, respectiv cea mai mare parte a veniturilor SJML.

like-facebookVasile Chirileasa, director al Serviciului Județean de Metrologie Legală Suceava, a spus că tot anul trecut, realizările Serviciului au fost de 1,18 milioane de lei, mai mari cu 14% faţă de cele din anul precedent, acestea provenind din activităţile de etalonări-verificări metrologice; autorizări-atestări pentru supraveghere metrologică; inspecţii şi testări inopinate; control prin măsurare la produselor preambalate, precum şi din activitatea de verificare tehnică a mijloacelor pentru jocuri de noroc.

„Solicitările pentru servicii metrologice şi tehnice sunt de la operatori economici şi persoane fizice din domeniul tranzacţiilor comerciale, reparaţiilor auto, utilităţilor publice, jocurilor de noroc şi de divertisment”, susține Chirileasa.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*