Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Investiție aberantă a ISJ Suceava. Sediu de 2 milioane de euro pentru cadre didactice în vârful unui deal, fără acces la utilități

casa corpului didactic nefacutaInspectoratul Scolar din Suceava a investit doua milioane de euro in noua cladire a Casei Corpului Didactic. Toate ar fi bune daca locul in care ar trebui sa se formeze dascalii nu ar fi amplasat in varful unui deal, fara acces la drumurile publice sau la utilitati.

Comuna Scheia, judetul Suceava. In varf de deal sta parasita ceea ce ar fi trebuit sa fie mandria Inspectoratului Scolar Suceava: noua Casa a Corpului Didactic, o constructie inceputa in 2010, in prezent parasita.

like-facebookCezar Anutei, purtator de cuvant Inspectoratul Scolar Judetean Suceava: “Locatia nu este ‘meritul’ conducerii actuale si nu pot sa va dau un raspuns.”

Investitia a fost aprobata in 2009. Locul a fost ales de fostul director, care acum nu vrea sa explice de ce a ales un teren fara acces la drumurile publice sau utilitati. Au trecut 6 ani de la prima caramida si cladirea nu seamana deloc cu cea din schite.

In mod normal, aici ar fi trebuit sa vina profesori la cursuri si sa le li se puna la dispozitie o biblioteca, un amfiteatru, dar si locuri de cazare.

Constantin Margineanu, director Casa Corpului Didactic Suceava: “Daca as putea aduce aceasta cladire spre interiorul orasului, ar fi fost cea mai reprezentativa cladire a Casei Corpului Didactic din tara.”

Localnicii din Scheia inca se intreaba ce a vrut, de fapt, cel care a ales locul pentru noul sediu. “Nu-i gaz, nu e apa, nu e nimic. Eu stiu ce a fost in capul lor?! Nu imi dau seama“, se mira o localnica.

Casa Corpului Didiactic din Suceava a primit si anul acesta bani de la buget: 1,8 milioane de lei. Lucrarile bat insa pasul pe loc. Intre timp a mai aparut o problema. Acum 5 ani, cand a fost inceputa investita, soseaua de centrua a Sucevei nu exista. Intre timp a fost construita, iar din aceasta cauza Casa Corpului Didactic nu mai poate fi racordata la utilitati, cand si daca va fi gata vreodata.

Sursa: Stirile Protv.ro


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*