Marti 07 Mai 2024, Actualizat acum 127 zile 12:00 am

Zeci de farmacii din județ, sancționate de Casa de Asigurări de Sănătate. Ce nereguli s-au găsit

farmacieZeci de farmacii din județul Suceava au fost verificate, anul trecut, de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava. Este vorba despre farmacii din judeţ a căror activitate a fost verificată și au fost descoperite mai multe nereguli.

Printre acestea se numără  eliberarea incorectă a unor reţete, nerespectarea programului de lucru sau documente lipsă. Un număr de 20 de farmacii au fost sancţionate cu 8.842,98 de lei, reprezentând contravaloarea unor reţete medicale ale căror date au fost introduse eronat în sistemul informatic al Casei de Asigurări de Sănătate.

like-facebook13 farmacii au primit avertismente sau au fost sancționate pentru că nu s-a respectat programul de lucru, cinci au primit avertismente pentru că nu dețineau documente privind eliberarea de medicamente și primirea lor, iar șapte farmacii au primit amenzi de 4.728,55 lei, contravaloarea reţetelor medicale emise fără verificarea datelor conţinute în formular.

Mai mult decât atât, CJAS Suceava a reziliat contractul cu o farmacie din județ pentru că furnizorul de medicamente a vândut întreaga afacere fără să anunţe CJAS şi fără să solicite suspendarea contractului.

De asemenea, cinci farmacii au fost amendate cu 50.287,92 de lei,  pentru  valoarea reţetelor medicale eliberate incorect, o farmacie a fost avertizată pentru lipsa acordului în scris al asiguratului pe reţetă, iar alta  pentru condica de sugestii şi reclamaţii care era nesemnată şi neştampilată de CAS.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*