Marti 21 Mai 2024, Actualizat acum 141 zile 12:00 am

Diplomă de recunoștință pentru „preotul pompier” din partea ISU Suceava

preotPreotul din comuna Cornu Luncii, Gabriel Puiu Florea, a primit, joi, diplomă de recunoștință din partea Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență. Distincția i-a fost înmânată de către șeful ISU Suceava, generalul de brigadă Ion Burlui, în cadrul ședinței de bilanț a Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Suceava pe anul trecut. Diploma i-a fost acordată pentru sprijinul acordat structurilor militare la intervenții, respectiv incendii, salvare de vieți omenești și bunuri.

„În anul 2015 activitatea desfăşurată de Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Suceava în plan operativ a înregistrat o creştere cu 46,79% faţă de anul 2014. Statistic, activitatea se prezintă astfel: 10.461 ieşiri la intervenţie din care 10.259 situaţii de urgenţă, 112 întoarceri din drum, 66 deplasări fără intervenţie și 24 alarmă falsă”,  a spus șeful ISU Suceava, generalul de brigadă Ion Burlui, la ședința de bilanț pe anul trecut a instituției pe care o conduce.

Din cel 10.259 situaţii de urgenţă (în medie 28,11 pe zi) cele mai multe au fost cazuri de urgenţă asistate de S.M.U.R.D. (69,57%), urmate de incendii (8,62%), alte situaţii de urgenţă (15,64%), alte intervenţii (2,93%, asistenţă persoane (0,40%), acţiuni pentru protecţia comunităţilor (2,84%). Au fost salvate 93 persoane, din care 52 adulţi şi 41 copii. În 2015 au fost înregistrate 49 victime, dintre care decedaţi: 13 adulţi şi 2 copii, răniţi: 30 adulţi cu 4 copii, 178 animale şi 621 păsări moarte.

Pe parcursul anului 2015 structurile operative al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au colaborat şi acţionat împreună cu Serviciile Voluntare şi Private pentru Situaţii de Urgenţă la 358 de intervenţii (3,4% din total). Cele mai complexe acțiuni au fost cel de la Seminarul Teologic „Mitropolitul Dosoftei” şi sediul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

preot 2La faţa locului s-au deplasat forţe şi mijloace ale mai multor structuri, cu un total de: 200 militari şi civili cu 30 autospeciale, inclusiv de la ISU Botoşani precum și accident rutier cu victime multiple pe DJ 209L. La faţa locului se deplasează Detaşamentul Rădăuţi cu ambulanţa SMURD şi SAJ Gura Humorului cu două ambulanţe care acordă prim ajutor medical şi transportă la UPU Suceava şi CPU Rădăuţi patru victime.like-facebook

Burlui a dat ca exemplu și alte două activități catalogate complexe. În data de 15iunie 015, ora 21:57, – avion posibil prăbuşit în com. Voitinel, zona Pietroasa. La faţa locului se deplasează aproximativ 150 persoane şi 35 mijloace ale ISU Suceava, IPJ Suceava, IJJ Suceava, STPF Rădăuţi, Direcţia Silvică, CLSU Voitinel, CLSU Vicovu de Sus, CLSU Vicovu de Jos, SALVAMONT Suceava. După mai bine de trei ore de căutări s-a constatat că este o alarmă falsă.

În data de 30 septembrie 2015, ora 15:12, – accident feroviar la Câmpulung Moldovenesc. La faţa locului se deplasează forţe şi mijloace ale ISU, IPJ, SNCFR. În urma accidentului au rezultat două victime (mamă şi fiu) de 36 ani, respectiv 5 ani care au fost preluate de ambulanţa SAJ şi SMURD B2, iar ulterior au fost transportate cu elicopterul la un spital Iaşi. ISU Suceava înregistrează disfuncțioalități și greutăți în activitate.

Potrivit gen.de brigadă, Ion Burlui între acestea se numără resursa umană apare ca insuficientă raportat la numărul crescut al misiunilor, complexitatea acestora şi dispersia structurilor operative în teritoriu. Multitudinea aplicaţiilor informatice din dispecerat şi a datelor care trebuie raportate în acestea și uzra fizică şi morală a aparaturii de comunicaţii şi informatică din dispecerat.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*