Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Autorităţile locale vor aloca 450.000 lei din buget pentru acordarea de burse şcolare

clAutorităţile locale vor aloca 450.000 lei din buget pentru acordarea de burse şcolare în învăţământul preuniversitar de stat. Anunțul a fost făcut de primarul Sucevei, Ion Lungu, care speră ca, în cadrul reuniunii deliberativului local, aleşii să dea un vot favorbail.

Legea educaţiei naţionale prevede că bursele se plătesc din bugetele locale ale unităţilor administrativ-teritoriale de care aparţin şcolile din învăţământul preuniversitar de stat.
like-facebook
„Şi în acest an, am prins în bugetul şcolilor suma de 450.000 de lei pentru burse şcolare. Sigur că, după cum se ştie, întotdeauna sunt discuţii pe această temă, consilierii locali voind mai mult. De la an la an am crescut valoarea burselor şcolare şi numărul lor. Sperăm ca acestea să fie aprobate în Consiliul Local, iar un lucru important care trebuie spus, este acela că în fiecare an am făcut tot posibilul şi am achitat în integralitate aceste burse”, a spus Lungu.

Astfel, bursele de performanţă sunt în valoare de 100 de lei şi au ca beneficiari pe elevii cu rezultate deosebite obţinute la olimpiade, competiţii şcolare şi concursuri şcolare naţionale, bursele de merit sunt de 80 de lei şi sunt orientate către elevii cu rezultate bune la învățătură , bursele de studiu în valoare de 60 de lei pe lună se acordă elevilor care provin din familii cuvenituri mici și bursele sociale, de aceeaşi valoare, de care vor beneficia elevii care se încadrează în categoriile sociale defavorizate cum ar fi orfani, cazuri medicale, elevi din mediul rural care învaţă în altă localitate, situaţii materiale grele.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*