Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Doar 2,5 milioane de lei pentru instituțiile de învățământ din Suceava. Cât vor primi bisericile

lunguProiectul de hotărâre privind bugetul alocat pentru instutuțiile și domeniile din subordine va fi supus deliberativului local în ședința din 28 ianuarie. Primarul Ion Lungu susține că din cele 12 milioane de euro solicitați de instituțiile de învățământ doar 2,5 milioane de euro vor ajunge în realitate, sumă egală cu cea alocată învățământului în 2015.

like-facebookDin cele 12 milioane de euro solicitate de școli, în urma discuțiilor avute individual cu conducerile unităților de învățământ am decis ca 1 milion de euro va capitolul reparații și 1,5 milioane de euro la capitolul investiții. În primul rând se va avea în vedere investițiile vechi care nu au fost implemenate. Aici discutăm de extindere la Colegiul „Petru Rareș”, terenuri de sport care au fost aprobate încă de anul trecut la Școlile 10 și 8 precum și la Liceul sportiv. Această sumă de 2,5 milioane de euro este similară alocării învățământului în 2015”, a spus Lungu.

Edilul Sucevei a amintit că la cultură bugetul care va fi alocat va fi mult mai mare față de anul trecut, susținând că acesta este justificat dat fiind faptul că a fost dat în funcțiune Centrul Cultural Bucovina, Teatrul Matei Vișniec. Și bisericile vor primi bani însă, potrivit primarului, în acest an suma va fi mai mică cu 1 milion de lei.

„2,5 milioane de lei vor fi alocați bisericilor, mai puțin cu un milion de lei față de anul trecut. În acest an apare o altă problemă primul ministru i-a îndemnat pe preoți să vină la finanțare la autoritățile locale. Investițiile vor urma și la reabilitarea statuii lui Ștefan cel Mare ,demararea lucrărilor la sala polivalentă. Dacă facem un procent a cheltuielilor și a celor legate de capital la cultură , bugetul pentru cultură se ridică la 8%.Nu am avut niciodată un buget atât de mare, anul trecut acesta a fost de doar 3,5 %”,  a spus Lungu.

Consiliul Local ar putea aproba și sumele alocate sortului. Este vorba de 1,5 milioane lei la fotbal, milion la handbal,500.000 la CSM și 500.000-alte sporturi. La sport, bugetul alocat este de 3 la sută în 2016 în timp ce în 2015 a fost de 1%.

„Firma Thermonet urmează să ne prezinte programul de reparații pentru a cuprinde banii la buget.Am toate datele pentru buget”,  a spus Lungu.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*