Marti 23 Aprilie 2024, Actualizat acum 113 zile 12:00 am

Individ cercetat pentru furt, pus sub control judiciar. Localnicii s-au luat după urmele din zăpadă pentru a-l prinde

retinutBărbatul de 58 de ani din municipiul Dorohoi, județul Botoșani, care a fost prins de localnicii din Horodnic de Sus, după ce o tentativă de furt, a fost pus sub control judiciar.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți au dispus, marți, punerea în mişcare a acţiunii penale față de Constantin Nechita pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la furt calificat.

like-facebookPotrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, procuror Andrei Sebastian Bucșa, în seara zilei de 11 ianurie 2016, în jurul orei 21:20, după o înţelegere prealabilă şi pregătire anticipată, s-a deplasat împreună cu o persoană rămasă necunoscută în comuna Horodnic de Sus, județul Suceava, în locul ce poartă denumirea “La Topliţă” cu scopul de a sustrage bunuri şi profitând de zona izolată şi de întuneric, au pătruns pe poarta de acces în curtea imobilului aparţinând persoanei vătămate M. P., unde prin efracţie, folosind o şurubelniţă, a forţat uşa de acces în imobil, însă au fost depistaţi de senzorul de mişcare, fiind activat sistemul de alarmă acustic şi sonor cu care era dotat locuinţa.

Ca urmare a declanşării alarmei, aceştia au încercat să fugă de la locul faptei, fiind urmăriţi circa 1 km prin zăpadă de către vecinii de imobil, aceştia reţinându-l în cele din urmă pe suspectul Nechita Constantin şi predându-l organelor de politie.

Începând cu data de 12.01.2016 ora 03:00 față de suspectul Nechita Constantin s-a dispus măsura reţinerii pentru o durată de 24 de ore, până pe data de 13.01.2016 ora 03:00. Având în vedere, pe de o parte, antecedentele penale ale inculpatului, cunoscut în trecut cu multiple condamnări pentru infracţiuni de aceeaşi natură iar, pe de altă parte, limitele de pedeapsă ale infracţiunii săvârşite care nu permit luarea măsurii arestării preventive, prin ordonanța din 12.01.2016 s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile”, susține procurorul Bucșa.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*