Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Gheorghe Flutur neagă că Ion Lungu ar avea susținerea PNL pentru un nou mandat

flutur (2)Președintele PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a ținut să lămurească, într-o conferință de presă, zvonurile vehiculate în ultima perioadă legate de o eventuală candidatură a lui Ion Lungu din partea PNL pentru un nou mandat la fotoliul de primar. Flutur a spus că din punctul de vedere al PNL, candidatul partidului pe care îl conduce la nivel de județ la funcția de primar al Sucevei este deputatul Ion Bălan.

like-facebookAu mai apărut fel de fel de discuții de primarul Ioan Lungu.Vă aduceți aminte că anul trecut l-am așteptat. Au fost alegerile prezidențiale în 2014 l-am așteptat…Din punctul nostru de vedere este un subiect închis. Mergem înainte în echipă. PNL își respectă parteneriatul…oamenii fideli partidului și cei care și-au asumat la greu politica partidului .Am încredere în acest parteneriat cu Ioan Bălan.Vreau să închid această paranteză, celelalte sunt doar speculații și atâta tot”, a spus Flutur.

Liderul PNL Suceava a criticat, vineri, actuala conducere a județului care nu s-ar fi implicat în promovarea județului. El a spus că administrația PSD este una cu „bile negre”, ducând Bucovina într-o izolare la nivel național și chiar internațional.

Cred că 2012-2016 mai mult s-a axat pe tăiat panglici decât pe bătălia pentru noi proiecte și poziționarea Sucevei pe hartă așa cum trebuie.Voi lua toate localitățile la picior să vedem ce priorități sunt dar programul de dezvoltare va fi suma programelor primarilor. Va trebui să stabilim priorități,nu fanteziste ci realiste, dar care să însemne confort și siguranța populației,locuri de muncă înainte de orice și scoaterea Bucovinei și a Sucevei din izolare”, a spus Flutur.

Liberalul susține că există o mare diferență între județele Molodvei, a Olteniei și a județelor din Transilvania și că autoritățile județului nu s-au implicat suficient pentru ca Bucovina să beneficieze de mai multe proiecte față de alte județe din țară, „ceea ce ar trebui să constituie un motiv de îngrijorare”.

„Nu se poate 1,3 din PIB-ul UE, 130 la sută au ILfov și București. La media europeană sunt județele din Ardeal și Molodva între care și Suceava suntem la jumătate din PIB.Aici cred că avem foarte mult de făcut și ar trebui să investim mult,să aducem investitori și autohtoni, cei mai importanți fiind aceștia, să-i determinăm să investeascăși investitori străini pentru locuri de muncă. Este enorm de mult de investit”, a mai afirmat Flutur.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*