Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Primăria Suceava are 15 priorități pentru 2016

lunguPrimaria Suceava are un program de priorități pentru 2016, dar și următorii ani, care a fost  prezentat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă.

like-facebookPrimarul municipiului Suceava, Ion Lungu, susține că sunt 15 puncte cheie care vor continua sau vor demara în următorii ani. Este vorba de demararea lucrării „Miniruta ocolitoare”-pod râul Suceava-Termica, demarare lucrări Sală Polivalentă cu 5000 de locuri, la ieșire din municipiul Suceava spre Fălticeni, modernizare iluminat public cu lămpi tip LED-fonduuri elvețiene-proiect aflat în derulare, achiziționarea a 40 de autobuze electrice pe fonduri europene-POR, continuarea modernizării zonei centrale pe bani de la guvern-PNDL, amenajare zona Tătărași,municipiul Suceava, montare instalație nocturnă stadion Aeni, reabilitare rețele termice pe fonduri europene, utilități cartier locuințe pentru tineri „Europa” zona Tătărași, modernizarea Piața Agroalimentară Burdujeni, alimentare gaz metan cartier Burdujeni-sat, reparații străzi fonduri proprii-20.000.000 lei și organizare Festival Mondial Film-Unica 2016.

„Sunt priorități realizabile care au într-un anume fel asigurată finanțarea, au documentația realizată și aprobată, vom intra în Consiliul Local și vom mai face și studii de fezabilitate acolo unde este nevoie,o parte vor intra în Consiliul Local din 28 ianuarie și sper să avem înțelegerea consilierilor locali. Un milion de eruo pentru demararea lucrării rutei ocolioare, dacă podul nu este rezistent, trebuie să facem altul, aceasta este realitatea. Acea rută ocolitoare este foarte importantă și în măsura în care podul actual nu întrunește toate condițiile trebuie construit altul dar tot în zonă. În ce privește Sala Polivalentă, acea investiţia care costă aproximativ 17 milioane de euro. Așa cum sunt realizați indicatorii tehnico-economici în 2011, termenul de realizare este de patru ani.Cu suma pe care o propun, să luăm un credit în valoare de 25 de milioane de lei. și să demaraăm lucrările. În patru ani de zile, putem termina această sală polivalentă. Să dea Dumnezeu să mai vină ajutor și din altă parte de la Guvern, de la Compania Națională de Investiții.. Și pe stadionul „Areni” va fi montată o instalaţie de nocturnă, cu fonduri din bugetul local”,  a spus Lungu.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*