Vineri 10 Mai 2024, Actualizat acum 130 zile 12:00 am

FOTO! Spectacol de datini și obiceiuri de Anul Nou în orașul Broșteni

datini brosteni (7)Casa de Cultură a devenit, marți, neîncăpătoare pentru zecile de urători și colindători reuniți în cadrul primei ediții a Festivalului de datini și obiceiuri de iarnă, manifestare organizată de Primăria și Consiliul Local al orașului Broșteni și Asociația Culturală „Muntenii Broștenilor”.

like-facebookPe scenă au urcat formații artistice care au prezentat obiceiuri și datini cu tradiții de sute de ani din zonele care le reprezintă. A fost un spectacol al culorilor de care avem parte doar la sfârșitul de an. Au participat Ansamblul Artistic „Izvoarele Borcutului” din Borșa, Ansamblul „Obcina„ din Ostra, Ansamblul „Stânjenelul” din Stroiești, Ansamblul „Străjerii”, din Dolheștii Micii și Grupuri Folclorice din Broșteni. Toți participanții au dansat, au urat și au colindat.

„Este un festival deosebit și este prima ediție. Suntem într-adevăr fericiți pentru că am reușit să organizăm această manifestare. Arătăm că tradiția se păstează și asta practic e daroria noastră, să o ducem mai departe”, ne-a spus primarul Nicolae Chiriac.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*