Miercuri 01 Mai 2024, Actualizat acum 121 zile 12:00 am

Bucovina promovată la cele mai importante târguri de turism internaționale

consilieri judeteni cj (21)Consilierii județeni au aprobat, luni, participarea județului Suceava, în calitate de expozant, la Târgurile internaționale de TurismFerien Messe Viena-Austria și CMT Stuttgard-Germania, pentru perioada 14 -24 ianurie 2016.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Suceava, conform ultimelor statistici, cel mai important târg de turism al Austriei, Ferien Messe Viena, a înregistrat la ediția 2015 un număr de 149.579 vizitatori și 780 de expozanți din 70 de țări.

like-facebookDe asemenea, primul târg de turism ca mărime și importanță din Germania, dar și din Europa, CMT Stuttgart, a înregistrat la ediția din acest an un număr de 240.000 de vizittatori și 1.457 de expozanți.

„Având în cedere interesul manifestat de publicul vizitator față de destinația turisticăBucovina la edițiile din 2015 dar și poziționarea pe primul loc a turiștilor austrieci și germani în clasamentul turiștilor străini care vizitează anual județul Suceava,consider importantă participarea județului nostru la aceste manifestări. Aceasta, cu atât mai mult cu cât cele 2 târguri de turism sunt incluse în calendarul Autorității Naționale pentru Turism al României pentru 2016, iar cheltuielile privind închirierea spațiilor pentru standuri sunt preluate de autoritate”, susține Nechifor.

Șeful administrației județene susține că promovarea județului, respectiv a destinației turistice Bucovina, la aceste manifestări se va axa pe punerea în valoare a obiectivelor și atracțiilor turistice, a moștenirii culturale, tradițiilor și obiceiurilor zonei, produsele specifice urmând a fi cunoscute de cei interesați prin intermediul materialelor de promovare și de informare precum și a ofertelor turistice realizate de agenții economici și de asociațiile profesionale de turism din județ.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*