Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Incendiu la un bloc din Rădăuți! Aproape 100 de persoane au fost evacuate

incendiu garsoniera 6În Ajunul Crăciunului, pompierii militari rădăuţeni au avut o intervenţie deosebit de grea la un incendiu izbucnit la o garsonieră dintr-un bloc de locuinţe de pe str. Eudoxiu Hurmuzachi, din municipiul Rădăuţi. Apelul pe 112 a fost înregistrat la ora 20:39.

La faţa locului s-au deplasat nu mai puţin de 5 autospeciale cu apă şi spumă şi două ambulanţe SMURD, de la Detaşamentul de Pompieri Rădăuţi şi de la Garda de Intervenţie Siret.

like-facebookFlăcările au cuprins bunurile din întreaga încăpere, pe o suprafaţă de 25 de metri pătraţi, ameninţând şi celelalte locuinţe. Fumul dens şi gazele toxice au inundat casa scării, astfel că s-a impus evacuarea tuturor persoanelor din blocul P+4, în care erau 116 garsoniere.

Aproximativ 100 de persoane s-au autoevacuat ori au fost evacuate de pompierii salvatori, care au verificat fiecare locuinţă în parte pentru a identifica eventuale persoane care nu se puteau deplasa sau care ar fi avut nevoie de ajutor medical. Concomitent, casa scării a fost ventilată natural.

Echipajele de pompieri paramedici au acordat primul ajutor medical proprietarului garsonierei afectate de foc, D.I., în vârstă de 38 de ani, care a suferit arsuri minore pe o suprafaţă de 5% din corp. Bărbatul a fost transportat cu ambulanţa SMURD la Centrul de Primire Urgenţe Rădăuţi. De asemenea, salvatorii au preluat şi un copilaş de 1 an, la solicitarea mamei acestuia. Şi bebeluşul a fost transportat cu ambulanţa SMURD la unitatea spitalicească pentru investigaţii suplimentare.

În urma incendiului, au ars obiecte de mobilier, aparatură electronică şi electrocasnică, materiale textile şi altele. S-au degradat pereţii interiori, tâmplărie din PVC şi o uşă metalică.
Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un boiler electric lăsat sub tensiune.
Pompierii militari au lichidat incendiul la ora 21:40 şi au salvat astfel celelalte garsoniere, cu bunurile aferente.

 

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*