Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

14 persoane din Broșteni au devenit bucătari cu acte în regulă. Vezi ce mâncăruri au preparat!

concurs de gatit (3)Friptură împletită cu cartofi în crustă la cuptor, sărmăluțe cu hribi servite în coșuri împletite, păstrăv la cuptor cu legume și sos de roșii cu usturoi, tort de clătite cu brânză de vaci, vanilie și stafide cu glazură de ciocolată,  acestea sunt doar câteva din preparatele bucătarilor cu diplomă din Broșteni, județul Suceava. Mulți ne pricepem la gătit în bucătăria de casă, dar puțini știu cu adevărat să combine arome și ingrediente și să obțină un produs senzațional.

like-facebookPentru bucătarii amatori care care vor să își ducă pasiunea la rang de meserie pe viață începutul înseamnă un curs de bucătar. AJOFM Suceava a organizat în acest sens un curs în perioada iulie-decembrie, finanțat de Ministerul Muncii.
concurs de gatit (1)
Au absolvit 14 persoane din zona Broșteni, sun coordonarea doamnei Anca Popovici de la AJOFM Suceava. În calitate de formatori au fost Mihalcea Aurelia și Pîcu Adriana Mihaela la partea teoretică și Luminița Ilișescu la partea practică. Cursul a cuprins 720 de ore din care 240 teorie iar restul practică care a fost făcută la pensiunea Brădet din Broșteni.

Mulți dintre cursanți erau tineri absolvenți în clasa terminală de la Școala Profesională specializare hotelieră, absolvenți de liceu și chiar persoane de peste 45 de ani.

„Considerăm că absolvirea acestor cursuri este un pas important în pregătirea de specialitate a tinerilor. Odată cu preluarea diplomelor pot face față provocărilor gastronomice pentru că până la urmă competiția dă rezultate foarte bune. Chiar și la finalul cursului unde cei care au absolvit, au trebuit să facă față unei competiții prin preparatul prezentat, un fel de Master Chef am putea spune. La finalul cursurilor, ei au prezentat în fața comisiei preparatul. Am fost îndrumătorului fiecărui concurent mai ales că au fost prezentate rețele proprii”, ne-a declarat Luminița Ilișescu care a precizat că fiecare cursant a intrat în posesia unui certificat de acreditare.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*