Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Primarul Ion Lungu, la bilanț. Vezi cu ce realizări se laudă!

lunguPrimarul municipiului Suceava a prezent, miercuri, un bilanţ al activităţii pe 2015, menţionând că anul care se apropie de sfârşit „a fost unul bun, cu realizări şi cu nerealizări, dar pe ansamblu cu plus”.

El a amintit de lucrările realizate pe bani europeni finalizate în caz contrar „diferenţa trebuind a fi suportată din banii municipalităţii”. La acest punct, remarcată este reabilitarea celor două poduri rutiere de peste râul Suceava şi a celor două pasaje CFR din cartierele Burdujeni şi Iţcani.

like-facebookÎn rândul realizărilor sunt trecute intervenţiile de modernizare a Zonei centrale a reşedinţei de judeţ; asfaltarea a 137 de străzi, cu bani din bugetul local; reabilitarea parcărilor de reşedinţă; finalizarea şcolilor de sport de la două colegii sucevene; desemnarea noului operator de termificare Thermonet şi semnarea acordurilor de finanţare a 3 proiecte cu fonduri elveţiene.

Lungu a continuat cu darea în funcţiune a Centrului Cultural „Bucovina”, inaugurarea cinematografului 3D „Modern” şi înfiinţarea Teatrului municipal „Mate Vişniec”. Edilul-şef a pus accent pe lucrările de extindere şi reabilitarea a reţelelor de apă şi a reţelelor de canalizare în cadrul POS „Mediu”; semnarea listei investiţiilor prioritare din Fondul de Coeziune, faza a doua; aprobarea strategiei locale de gestionare a deşeurilor menajere; achiziţionarea a 5 autobuze de capacitate mică pentru societatea de transport călători TPL şi montarea de echipamente de fitness în două a parcuri sucevene. Ion Lungu nu a lăsat deoparte nici depunerea dosarului de candidatură pentru Proiectul „Suceava-Capitală europeană”, menţionând că în ciuda nedepăşiriie etapei de preselecţie, „aceasta este o experienţă importantă pentru municipalitate”.

Nu în cele din urmă, printre altele, şeful municipalităţii din reşedinţa de judeţ a menţionat lucrările de modernizarea Pieţei Centrale; obţinerea creditului pentru amenajarea Zonei de agrement „Tătăraşi”; concretizarea demersurilor pentru organizarea, în 2016, a festivalului internaţional de film pentru amatori; sfinţirea Catedralei „Naşterea Domnului” şi susţinerea activităţii ramurilor sportive din Capitala de judeţ.

La parte de nerealizări, Lungu a trecut lipsa unei strategii privind proiectele din noua programare europeană 2014-2020, cauza constând însă în întârzierea cu care au fost semnate acordurile cu Comisia Europeană, în prezent lucrându-se la Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană ( SIDU) 2015-2020. Edilul-şef a menţionat, de asemenea, nefinalizarea rutei ocolitoare; nerezolvarea în totalitate a problemei câinilor fără stăpân; lipsa operatorului titular de salubritate menajeră, precum şi nepunerea în funcţionare a depozitului ecologic de deşeuri de la Moara.

Eu zic că a fost un an bun la Primăria municipiului Suceava. Vreau să mulţumesc consilierilor locali şi celor doi viceprimari care m-au ajutat. Chiar dacă suntem într-o fază mai delicată, mai tensionată, aşa cum se întâmplă când vine campania electorală, consider că, totuşi a fost o colaborare în Consiliul Local”, a conchis Lungu.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*