Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

150 de brazi confiscați de polițiști

braziNumai în cursul zilei de marți, în urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au confiscat 150 de brazi de Crăciun care erau transportaţi sau comercializaţi fără respectarea prevederilor legale.

Miercuri, în jurul orei 03.30, poliţiştii Secţiei 14 Poliţie Rurală Vama împreună cu organele silvice din cadrul Ocolului Silvic Vama, au efectuat controale în staţia CFR Vama în vederea identificării eventualelor persoane care ar transportă pomi de Crăciun cu mijloace CFR.
like-facebook
Pe peronul gării au identificat un bărbat de 34 de ani, din comuna Vama, care avea asupra sa două legături de pomi de iarnă de esenţă molid fără a poseda aviz de însoţire şi fără ca pomii să aibă aplicată amprenta dreptunghiulară a ciocanului silvic. Cel în cauză a fost condus la sediul Postului de Poliţie Vama, unde s-a procedat la inventarierea pomilor, sancţionare contravenţională a acestuia conform Legii 171/2010 art.19 lit. c iar conform art.22 alin 2 , cei 27 de pomi au fost confiscaţi şi predaţi în custodie lucrătorilor silvici din cadrul Ocolului Silvic Vama.

Marți, în jurul orei 22.45, poliţiştii Secţiei 14 Poliţie Rurală Vama împreună cu organele silvice din cadrul Ocolului Silvic Vama, în timp ce se deplasau cu autospeciala din dotare spre staţia CFR au văzut pe calea ferată trei persoane care stăteau lângă mai mulţi pomi de Crăciun şi care la vederea autospecialei de poliţie au abandonat pomii şi a fugit spre lunca râului Moldova.
Pomii de Crăciun au fost ridicaţi şi inventariaţi rezultând un număr de 93 bucăţi din care 80 pomi din specia molid şi 13 din specia brad, fiind predaţi pe bază de proces verbal în custodie lucrătorilor silvici din cadrul Ocolului Silvic Vama.

Tot marți, în jurul orei 11.50, în cadrul acţiunii pe linia prevenirii şi combaterii transporturilor şi comercializării ilegale a „Pomilor de Crăciun” un echipaj de poliţie din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului, a oprit pe bulevardul Bucovina din localitate un autocamion condus de un bărbat de 44 ani, din comuna Mănăstirea Humorului, care transporta 30 pomi de crăciun, specia brad, având o cantitate totală de 0,58 m.c, fără aviz de însoţire sau alte documente de provenienţă şi transport.
În conformitate cu prev. art. 19 alin. 1 din Legea 171/2010, conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 lei iar pomii au fost ridicaţi în vederea confiscării şi au fost predaţi organelor silvice, din cadrul Ocolului Silvic Gura Humorului.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*