Marti 14 Mai 2024, Actualizat acum 134 zile 12:00 am

Casa lui Grigore Vieru acoperită cu draniță de Primăria Dumbrăveni

grigore vieru dumbraveni (1)Primarul comunei Pererita, raionul Briceni-Republica Moldova, Anatoli Ceban a declarat sâmbătă, la cea de a V a ediție a simpozionului literar „Poeți ai nemuririi noastre -Mihai Eminescu, Nichita Stănescu, Grigore Vieru, Adrian Păunescu”, desfășurat la Dumbrăveni, că administrația locală a comunei sucevene în frunte cu primarul Ioan Pavăl au sprijinit renovarea și deschiderea casei muzeu al titanului poeziei și limbii române, Grigore Vieru.

Edilul de dincolo de Prut a ținut să mulțumească omologului său și deliberativului local pentru sprijin și a adresat o invitație celor prezenți la eveniment să viziteze casa muzeu a lui Vieru pentru a aflat și „multe lucruri care nu s-au spus”.like-facebook

grigore vieru dumbraveni (2)„Suntem foarte bucuroși să asistăm la această ceremonie frumoasă care va fi o pagină în creația și istoria lui Grigore Vieru.Cartea lansată astăzi, va avea un loc aparte în casa muzeu din localitatea natală a poetului , un loc de cinste pentru că în acest volum este o parte din viața lui. Țin să mulțumesc din partea administrației publice locale domnului primar și Primăriei comunei pentru că are au sprijinit acoperirea cu draniță a casei -muzeu a lui Grigore Vieru. Administrația din Dumbrăveni a sprijinit deschiderea acestei case așa cum a fost în copilăria poetului nostru, renovarea ei și țin să mulțumesc, și oamenilor care s-au implicat și pe care nu îi cunosc personal. Poeziile lui spuse de copii și nu numai și au fost cântate de iubitori au limbii române. Vă invităm să vizitați casa muzeu, acolo unde puteți afla lucruri multe și multe care nu au fost spuse”, a spus primarul comunei.

Trebuie amintit că sâmbătă, la Dumbrăveni, secretarul comunei, Mihai Chiriac, un mare iubitor al culturii românești și a unor nume grele ale literaturii românești din țară, din Basarabia și Bucovina a lansat cartea „Grigore Vieru, acum și în veacuri”.
Alături de edilul din Pererita s-au mai aflat și primarii din Cotingeni și Criva, același raion.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*