Marti 14 Mai 2024, Actualizat acum 134 zile 12:00 am

Alertă! Focare de oreion în mai multe licee din județul Suceava

oreionDirecția de Sănătate Publică (DSP) Suceava monitorizează nu mai puțin de  opt focare de oreion ce includ 133 de cazuri în unități de învățământ din trei municipii din județ, respectiv Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei.

Potrivit adjunctului DSP Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, la Fălticeni s-au înregistrat trei focare de oreion, unul la Colegiul ”Vasile Lovinescu” cu 28 de cazuri, altul la Colegiul ”Mihai Băcescu” cu 8 cazuri și un al treilea la Colegiul Național ”Nicu Gane” cu 34 de cazuri.

like-facebookLa Câmpulung Moldovenesc sunt trei focare, respectiv la Colegiul Național ”Dragoș Vodă” cu 19 cazuri, la Colegiul Silvic ”Bucovina” cu 25 de cazuri și la Liceul Tehnologic cu 8 cazuri.

La Vatra Dornei s-au înregistrat două focare, unul cu 7 cazuri la Liceul Teoretic ”Ion Luca” și un altul cu 4 cazuri la Școala Generală nr. 2.

Autoritățile sanitare au luat măsuri: sunt monitorizate permanent cazurile, iar în unitățile de învățământ vizate se efectuează zilnic triajul epidemiologic al elevilor.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*