Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Individ trimis în judecată pentru contrabandă. Trecea cu țigările printr-un pârâu

judecat 2Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată  a lui Vasile Gheorghe Popescu pentru săvârşirea infracţiunii de „contrabandă”. Potrivit procurorilor, în data de 1 mai 2015, ora 18 : 50, un echipaj al ITPF Sighetu Marmaţiei – SPF Brodina, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a observat în extravilanul oraşului Vicovu de Sus, o persoană de sex masculin care se deplasa, prin albia pârâului „Laura”, dinspre frontiera de stat a României către interiorul ţării, trăgând după sine mai multe colete paralelipipedice, de culoare neagră, aflându-se la o distanţă de aproximativ 200 metri de fâşia de frontieră.

Oamenii legii au procedat la urmărirea acestuia, fiind somat, prin voce, să se oprească, dar persoana de sex masculin a refuzat, drept pentru care au fost executate, în aer, două focuri de avertisment, fiind imobilizată şi încătuşată.
like-facebook
A fost verificat şi conţinutul celor 16 colete, învelite în folie neagră şi legate între ele cu o sfoară neagră din material textil, constatându-se că acestea conţin 7930 pachete ţiga rete de contrabandă, din care 2980 pachete ţigarete marca „Ashima”, fără timbru fiscal, 3500 pachete ţigarete marca „Marble”, fără timbru fiscal, provenienţă „Duty-free” şi 1450 pachete ţigarete marca „Fest”, de culoare albastră, fără timbru fiscal.

În urma verificărilor s-a stabilit că persoana de sex masculin depistată în timp ce transporta ţigaretele de contrabandă prin albia pârâului „Laura” se numeşte Popescu Vasile-Gheorghe .
Direcţia Regională Vamală Iaşi a evaluat prejudiciului produs Statului Român ca urmare a colectării şi deţinerii cantităţii de 7930 pachete ţigări, diverse mărci, provenind din contrabandă , rezultând o valoare a prejudiciului produs prin neachitarea valorii în vamă, a taxelor, accizelor şi TVA ce se ridică la suma de 93.108 lei.
Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Rădăuţi.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*