Miercuri 01 Mai 2024, Actualizat acum 121 zile 12:00 am

Au vrut să scape de arest, dar nu le-a mers. Traficanții care transportau droguri cu autocarul, în arest

traficanti (2)Magistrații Tribunalului Suceava au decis, miercuri, să mențină măsura arestării preventive faţă de Cristian Mihai Rădoi, Emil Andrei Sima și Mihai Bogdan Cristian, toți acuzați pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic ilicit de droguri de risc, trafic ilicit de droguri de mare risc,  introducere în ţară de droguri de risc introducere în ţară de droguri de mare risc şi constituirea unui grup infracţional organizat.

like-facebookDe asemenea, magistrații au decis menținerea arestului la domiciliu a lui Anghel George, Constantinescu Florin Ionel, ambii acuzați de săvârşirea infracţiunilor de trafic ilicit de droguri de, trafic ilicit de droguri de mare risc, introducere în ţară de droguri de risc, introducere în ţară de droguri de mare risc şi constituirea unui grup infracţional organizat.

„Instanța a respins ca neîntemeiate, cererile de revocare şi înlocuire a măsurilor preventive formulate de inculpaţii Rădoi Cristian Mihai, Mihai Bogdan Cristian şi Anghel George, cererea de înlocuire a măsurii preventive formulată de inculpatul Sima Emil Andrei şi cererea de revocare a măsurii preventive formulată de inculpatul Constantinescu Florin Ionel. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare pentru procuror şi inculpaţi”, se arată în decizia instanței.

Trebuie amintit că în data de 17 iunie 2015, poliţiştii din cadrul Biroului de Combatere a Crimei Organizate Suceava – Serviciul Antidrog, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, cu sprijinul unor lucrători din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, Serviciul Acţiuni Speciale Suceava, Serviciul pentru Acţiuni Speciale Suceava şi ai Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Bucureşti, au făcut şapte percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov şi au pus în executare cinci mandate de aducere.

După efectuarea percheziţiilor au fost găsite diferite cantităţi de droguri de risc, cântare electro-nice, recipiente de depozitare a drogurilor, telefoane mobile, laptopuri şi cartele SIM, precum şi sume de bani în lei şi valută, provenite din activitatea infracţională de trafic de droguri. Totodată, suspecţii George Anghel, Emil Andrei Sima, Cristian Mihai Rădoi, F. I. Constantinescu şi B. Munteanu, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, au fost duşi la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava pentru audieri.
În urma deliberărilor, Cristian Rădoi şi Emil Sima au fost arestaţi pentru 29 de zile, în timp ce în George Anghel a scăpat mai ieftin cu arest la domiciliu.

Infracţiunile reţinute în sarcina lor sunt cele de trafic ilicit de droguri, introducere în ţară de droguri de mare risc şi constituire a unui grup infracţional organizat. Anchetatorii au stabilit că, în cursul lunii februarie 2015, inculpaţii Mihai Cristian Rădoi, Emil Andrei Sima, Georghe Anghel şi F.I.Constantinescu, împreună cu alte persoane au format un grup infracţional organizat, scopul acestora fiind de a procura droguri din străinătate pentru ca mai apoi acestea să fie introduse în ţară şi vândute pentru obţinerea într-un mod facil de beneficii materiale.

Liderii grupului au fost inculpatul Cristian Rădoi şi o altă persoană, aceştia fiind cei care coordonau acţiunile şi au stabilit sarcinile care reveneau fiecăruia dintre membrii grupului. Astfel, Cristian Rădoi, celălalt lider al reţelei, inculpatul Emil Sima şi un alt tânăr poreclit „Puştiul” au mers, în cursul lunii februarie 2015, în străinătate, pentru a procura droguri, cel care avea legături cu traficanţii din afara ţării fiind bărbatul care a avut rolul de lider alături de Rădoi. Cei patru au mers în străinătate cu un autoturism Audi, proprietatea lui George Anghel. După ce au achiziţionat drogurile din afara ţării, respectiv 27,16 grame de cocaină şi 961,9 grame de cannabis, acestea au fost puse într-un troler şi au fost expediate spre România din Viena – Austria, prin intermediul unui autocar aparţinând firmei Eurofratello cu sediul în Suceava. rolerul în care au fost puse drogurile au fost aduse la autocar cu maşina, în aceasta aflându-se Rădoi, Sima, bărbatul care a avut rolul de lider alături de Rădoi, precum şi tânărul poreclit Puştiul. După ce trolerul a fost adus la autocar de Rădoi, Sima şi Puştiul au avut rolul de a monitoriza şi supraveghea coletul pe durata transportului, atât în străinătate cât şi pe teritoriul ţării, cei doi deplasându-se în acelaşi autocar. Sima, împreună cu Puştiul, au avut şi sarcina de a ţine legătura, de a comunica cu cel care trebuia să ridice coletul, după intrarea în ţară, respectiv cu suspectul I. F. Constantinescu.

Acesta din urmă, împreună cu inculpatul George Anghel, au mers pe 3 martie 2015, la Oradea, folosind autoturismul BMW, care aparţine lui Sima, în vederea recuperării coletului în care au fost puse drogurile, însă au ajuns după ce autocarul care transporta trolerul plecase din oraşul menţionat. In aceste condiţii, pe 4 martie a.c., trolerul în care erau drogurile a ajuns în municipiul Suceava, organele de urmărire penală sesizându-se din oficiu în acest sens, drogurile găsite în bagajul arătat fiind ridicate.
Ulterior, atât I.F. Constantinescu cât şi liderii grupului au comunicat cu reprezentanţii firmei Eurofratello în vederea recuperării coletului cu droguri.

Pe 4 martie 2015, folosind autoturismul BMW, suspectul I.F.Constantinescu, pe numele căruia fusese trimis bagajul, împreună cu inculpatul George Anghel, precum şi un alt tânăr poreclit „Grasu” s-au întors în municipiul Oradea, pentru a recupera coletul respectiv. În aceeaşi seară, au ajuns în ţară, respectiv la Oradea şi inculpatul Cristian Rădoi şi celălalt lider al grupului. Rădoi şi suspectul I.F. Constantinescu au mers în staţia Peco Master din Oradea şi au făcut demersuri pentru recuperarea coletului cu droguri, abordând în acest sens şoferii de pe mijloacele de transport ale firmei Eurofratello. Potrivit presei locale, cum coletul nu fusese trimis către Oradea de firma de transport, pe 5 martie 2015, Rădoi, Constantinescu, Anghel şi Grasu au revenit în staţia Peco Master. Pentru derularea activităţilor legate de recuperarea coletului, Rădoi a stabilit sarcini pentru ceilalţi participanţi, astfel că el trebuia să meargă la autocar pentru a lua coletul, după ce în prealabil Constantinescu şi Grasu trebuiau să verifice dacă este prezentă poliţia în zonă.

S-a stabilit că semnul pentru ca Rădoi să meargă la autocar pentru a luat coletul, întrucât zona e sigură, să fie făcut prin scoaterea glugilor gecilor cu care erau îmbrăcaţi ceilalţi doi. George Anghel trebuia să asigure plecarea cu maşina, eventual în viteză dacă ar fi apărut probleme. Recuperarea coletului s-a derulat conform planului stabilit întrucât au intrat pe fir și polițiștii . În zonă au ajuns şi organele de poliţie judiciară care au monitorizat activitatea celor menţionaţi. In momentul în care autoturismul Audi a plecat în viteză din staţia peco, un autovehicul folosit de poliţişti a fost interpus pe direcţia de deplasare a maşinii fugarilor, însă şoferul acesteia a făcut o manevră bruscă şi a mers peste trotuar. Deşi maşina a fost urmărită de poliţie a reuşit, din cauza vitezei şi a manevrelor agresive, să dispară. Pe traseu, Rădoi, împreună cu Constantinescu şi Grasu, neştiind faptul că drogurile au fost ridicate anterior de poliţie, au căutat în troler şi au aruncat mai multe bunuri pe geam şi cum nu au găsit ce căutau au aruncat şi trolerul. Maşina a fost abandonată la marginea municipiului Oradea, pe un teren viran, iar ocupanţii acesteia au plecat pe jos, pe câmp până într-o localitate învecinată, unde au rămas ascunşi până dimineaţă. De aici au fost recuperaţi de o maşină cu care venise prietena lui Rădoi împreună cu Sima şi Puştiul.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*