Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

Noi măsuri pentru fluidizarea traficului la Suceava. Vezi propunerile!

lunguPrimarul municipiul Suceava, Ion Lungu, susține că problema traficului este una foarte mare și propune noi măsuri pentru fluidizarea acestuia în zona marilor centre comerciale. El a precizat că a analizat această situație în cursul zilei de sâmbătă, după ce a stat circa 50 de minute în trafic.

like-facebookCa atare trebuie benzi suplimentare. Așa am gândit eu și este o idee în dezbatere. Se vor face două benzi suplimentare la podul peste rîul Suceava, din Burdujeni şi a unei benzi suplimentare între sensul giratoriu de la Dedeman şi cel de la Bazar, pe partea cu Shopping City. M-am consultat cu oameni de specialitate și este posibil să ne legăm de acest pod. De asemenea, vrem să facem o minirută ocolitoare pe lîngă OMV, înspre Termica, cu ieşire în DN 29, spre Botoşani. Mai este nevoie de 2,3 km de la Termica până la a ieși în zona Lainiște Burdujeni. Avem o problemă pe care am discutat-o ieri, la CFR Iași. Avem de trecut calea ferată în această zonă dar vom cere acordul lor. Sunt vreo 5 km cu mașina …Ca sursă de finanțare pe Axa 4 pe infrastructură pe POR-extinderea celor două benzi la pod iar în celălalt caz pe PNDR.Părearea mea este că cu 5-6 milioane de euro se poate rezolva”, a spus Lungu, care mai amintit că în doi ani aceste proiecte ar putea fi finalizate.

Edilul Sucevei susține că cei care vin din Botoşani la cumpărături, la Suceava, nu vor mai intra prin Burdujeni, ci vor folosi această centură cu intrare directă la Iulius Mall și ar decongestiona din trafic.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*