Marti 14 Mai 2024, Actualizat acum 134 zile 12:00 am

Patroni răi de datorii. Au de plătit peste 6 milioane de lei la Primărie

bani-numarati-300x187Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, susține că Primăria municipiului Suceava are de încasat 6,68 milioane de lei de la 393 de rău-platnici, persoane juridice. El a spus că nu poate da numele acestor firme dat fiind secretul fiscal, însă a făcut apel ca aceștia să își achite datoriile, care ajung, în unele cazuri, chiar şi la 1 milion de lei.

Lungu spune că acestea au început să se acumuleze din luna septembrie, când Guvernul Ponta anunţa o serie de facilităţi fiscale, în vederea creşterii gradului de conformare la plată. Unii dintre agenţii economici au înţeles că se pregăteşte o anulare a datoriilor, motiv din care nu şi-au mai onorat obligaţiile către bugetul local.

like-facebookAm aprobat în deliberativul local facilităţi de 73% pentru cei care plătesc penalităţile, de aceea pot să vină să le achite, deoarece acestea cresc în continuare. Fac un apel la persoanele juridice din municipiul Suceava care se ştiu datoare la Primărie, să vină să plătească, să facem o eşalonare, o negociere. Nu suntem absurzi şi nici nu vreau să fiu neam prost, să le blocăm conturile şi activitatea acum, de Sărbători. Din păcate, activitatea Primăriei municipiului Suceava este îngreunată din cauza lipsei acestor bani, care vine încă din luna septembrie, când a apărut zvonul Ordonanţei privind facilităţile, care s-a dat, până la urmă”, a afirmat Lungu.

În baza OUG nr. 44 /14 octombrie 2015, a Guvernului Ponta, Consiliul Local Suceava a aprobat o diminuare cu 73,3% a obligaţiilor cu pricina. În baza Ordonanţei, primarul Ion Lungu a susţinut reducerea cu 50% a majorărilor de întârziere rezultate ca urmare a neachitării la termen a obligaţiilor de plată principale datorate de contribuabilii persoane fizice şi persoane juridice, şi restante la 30 septembrie 2015.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*