Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Purtătoarea de cuvânt de la Primăria Rădăuți, demisă. Vezi cine i-a luat locul!

Primăria_din_RădăuţiPurtătoarea de cuvânt de la Primăria Rădăuți, Ioana Rusu, a fost demisă de actualul viceprimar cu atribuții de primar, Bogdan Loghin.

Însărcinată, tânăra a fost dată afară deși contractul de muncă îi expira în luna iunie 2016. În locul ei, a fost pus Simion Sticleț, fost șef al Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Rădăuți până în 2005 și fost viceprimar alături de Aurel Olărean, Tiberiu Maerean și Traian Andronachi (ultimii doi fiind viceprimari cu atribuții de primar). Și fostul secretar al Primăriei Rădăuți, Haralambie Hergheligiu, a fost reangajat la Primăria Rădăuți.

like-facebookSimion Sticleț  încasează o pensie de peste 4.000 de lei. El a fost consilier local în primul mandat al primarului ales, Aurel Olărean, fiind ales atunci viceprimar. Cum relațiile dintre cei doi nu erau tocmai bune, în cel de-al doilea mandat, Olărean a refuzat să valideze un nou mandat pentru Simion Sticleț deși aveau aceeași origini de partid. Între timp, însă, Sticleț a trecut la PNL iar mai apoi după dizolvarea USL a trecut la PSD.

sticlet si herghelegiuSimion Sticleț și Herghelegiu au fost prezenți la prima ședință de formare a noului deliberativ local Rădăuți, aflându-se  pe lista de supleanți. Ambii au asistat îndeaproape modul în care a decurs ședința iar la câteva zile au fost angajați la Primărie.

După arestarea primarului Aurel Olărean, secretarul Primăriei de atunci, Haralambie Herghelegiu, și el pensionar, a fost chemat să dea cu subsemnatul la DNA într-un dosar privind sediul Bibliotecii Orășenești. Herghelegiu susținea presei imediat după ce Olărean a fost săltat de DNA că edilul i-ar fi impus să semneze o adresă.

„Ştiu că s-a dat o Hotărâre de Consiliu Local de principiu pentru angajarea unui avocat care să intre în proces pentru redobândirea Bibliotecii Orăşeneşti, fără a se preciza vreun nume. Ulterior, primarul Aurel Olărean m-a chemat în biroul său, acolo unde mai erau senatorul Prodan şi soţia acestuia. Mi s-a spus că doamna avocat Prodan va reprezenta Primăria în procese, fără alte explicaţii. Câteva zile mai târziu, primarul Aurel Olărean a plecat în delegaţie la Bucureşti şi mi-a transmis că trebuie să semnez acel contract de asistenţă juridică, ceea ce am şi făcut. Nu ştiu să fi existat mai multe oferte din care s-o alegem pe cea mai bună”, a declarat la acea vreme, Haralambie Herghelegiu.

Contactată telefonic, Ioana Rusu, a refuzat  să comenteze decizia luată de conducerea Primăriei Rădăuți.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*