Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

Ansamblul Poienița din Poiana Stampei a obținut Trofeul Festivalului Național de Datini și Obiceiuri de Iarnă

ansamblul poienitaCunoscut ca unul dintre cele mai valoaroase ansambluri de datini și obiceiuri de iarnă din Bucovina, Ansamblul „Poienița”, al Căminului Cultural din comuna Poiana Stampei a câștigat Marele Premiu și Trofeul Festivalului Național de Datini și Obiceiuri de Iarnă care s-a desfășurat sâmbătă, 12 decembrie, la Focșani.

Ansamblul  are un număr de 45 de membri copii și adulți până la vârsta de 18 ani, avându-l ca director pe profesorul Petrică Chiforescu, cel care este și director al Căminului Cultural din comună și ca îndrumător al tarafului Poenița pe profesorul Dănuț Lăcătuș de la Școala Populară de Arte Suceava.
like-facebook
Îmbrăcați în costume specifice locului, dar și formațiilor de urători, colindători, ei au prezentat datini și obiceiuri specifice zonei între care jocul ursului, cerbului, caprelor și mascații. În finalul programului, localnicii care formează Ansamblul „Poienița” din Poiana Stampei au colindat și urat așa cum știu ei mai bine și a fost foarte bine pentru că au reușit să câștige Marele Premiu și Trofeul acestei ediții.

Membrii acestui ansamblu transmit tradiţia din nordul Bucovinei de aproape 25 de ani. Dansatorii, soliştii, dar şi membrii orchestrei, cu toţii sunt tineri, elevi ai Şcolii cu clasele I-VIII din localitate, iar unii sunt elevi ai Şcolii de Arte din Suceava.

Potrivit primarului comunei, Viluț Mezdrea, Ansamblul „Poienița”  înregistrează la sala radio din București câteva din datinile și obiceiurile de iarnă din zonă care vor fi difuzate pe Favorit Tv în seara de Crăciun.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*