Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

Încă 2.600 de locuri de veci puse la dispoziția parohiilor din Suceava

cimitir pasteAutoritățile municipale au decis să amenejeze un nou cimitir în Suceava, acesta urmând a deservi cartierele Burdujeni-sat şi „Tinereţii”. Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că parcelele din viitorul cimitir sunt repartizate pe culte, în mod proporţional, conform înregistrărilor la Direcţia Judeţeană de Statistică, a categoriilor de enoriaşi.

like-facebookAstfel, din totalul celor 2.600 de locuri de veci, Biserica ortodoxă „Sfântul Andrei” are rezervate 1.027 de locuri; Biserica ortodoxă „Sfântul Vasile cel Mare”-377; Biserica ortodoxă acoperământul Maicii Domnului”-364; Biserica ortodoxă „Izvorul Tămăduirii”-260; Biserica apostolică „Emanuel”-169; Biserica ortodoxă „Sfinţii apostoli Constantin şi Elena”-247; Biserica de Ziua a Şaptea-23; Biserica după evanghelie „Bethesda”-53 şi Biserica baptistă „Bethania”-30 de locuri.

„Aşa a rezultat în urma calculelor făcute în baza indicatorilor statistici. Vom da o hotărâre de Consiliu Local în acest sens, vom face un contract de dare în folosinţă gratuită a acestor terenuri către parohii sau unităţi de cult, iar acestea se vor îngriji să le administreze”, a declarat, Ion Lungu.

Noul cimitir are o suprafaţă de aproape 29.000 de metri pătraţi, cu un disponibil de 2.630 de locuri de veci. Amenajările necesare – care se vor face pe durata a 2 ani – vor costa bugetul local aproximativ 2,4 milioane de lei. Ulterior, în cimitir înfiinţate urmează a fi alei pietonale, platforme ecologice pentru deşeuri, sistemul de iluminat public, parcare, punct de supraveghere şi prăznicar.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*