Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

FOTO! A fost inaugurat Centrul de economie montană la Vatra Dornei

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Centrul de economie montană CE-MONT a fost inaugurat, miercuri, la Vatra Dornei. Aflat sub egida Academiei Române, Institutul Național de Cercetări Economice “Costin G. Kiritescu”, acest edificiu a fost finanțat de Uniunea Europeană prin FEDR și Guvernul României, în urmă cu mai bine de un an.

Este singurul astfel de centru de cercetare pentru economia montană din Sud Estul Europei și mă bucur că în același timp am fost în măsură să asfaltăm și strada Petreni din Vatra Dornei, unde se afla CE-MONT. Anul trecut, la începerea lucrărilor era un glod până la glezne, și chiar dacă a fost dificil am reușit să obținem un proiect de dezvoltare urbană prin PNDL pentru a crea și accesul normal”, a spus președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor.

like-facebookCătălin Nechifor este de părere că că „ora exactă a muntelui trebuie să se dea în continuare la Vatra Dornei”.

„Am tras și un semnal de alarmă, sunt câteva interese prin care se dorește mutarea Agenției Zonelor Montane din Vatra Dornei, pe care cu greu am adus-a aici în urmă cu mai bine de un an, după ce, prin anul 2010 fusese desființată de Guvernul de la vremea respectivă. Eu unul nu voi accepta acest lucru, ora exactă a muntelui trebuie să se dea în continuare la Vatra Dornei”, a precizat șeful județului.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*