Joi 16 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Sucevenii racordați la sistemul centralizat nu vor mai tremura de frig în locuințe. Consilierii locali au aprobat rectificarea bugetară

consiliu local clConsilierii locali suceveni au aprobat, miercuri, în cadrul unei ședinte, rectificarea bugetului local cu cinci milioane de lei, bani care provin dintr-un credit accesat direct de la Trezoreria Statului.

Banii vor fi transferați producătorului de energie termică, Bioenergy, în contul subvenţiei acordate pentru căldura asigurată populaţiei, pentru a se aproviziona cu biomasă. Astfel că sucevenii nu vor mai îngheța de frig în apartamente.

like-facebook„Luni am avut discuţii cu furnizorul de energie termică şi cu societatea care se ocupă de transport şi distribuţie. Am avut noroc că în această perioadă nu a fost mai frig. După ce vom da aceşti bani trebuie să nu mai existe probleme cu căldura în această iarnă”, a precizat primarul Ion Lungu.

Viceprimarul liberal, Ovidiu Doroftei, preşedinte de şedinţă, a ţinut evidenţieze că proiectul de hotărâre este extrem de important, privind întreg municipiul, dar în mod special pe beneficiarii sistemului centralizat de încălzire.

„Pe de altă parte, îi priveşte şi pe cei 52% care astăzi nu mai beneficiază de căldură în acest sistem, dar care, prin taxe şi impozite, vor plăti nu doar subvenţia, ci şi creditul”, a spus Doroftei.

Primarul Sucevei, Ion Lungu pare mai degrabă desprins de realitate. El ţinut să precizeze că banii vor lua calea producătorului Bioenergy, pentru procurarea de masă lemnoasă, iar din acest moment sucevenii branşaţi la sistemul de termoficare vor avea căldură la parametri normali.

Cei 5 milioane de lei pe care noi i-am aprobat în Consiliul Local venit la Suceava, iar ca să ajungă la producătorul de energie termică trebuie rectificat bugetul local. După ziua de astăzi, când dăm aceşti bani, nu mai există vreun motiv ca, în Suceava, încălzirea să nu fie în parametri normali”, a precizat edilul-şef.

Se pare că în opinia lui Lungu, sucevenii trebuiau să prindă promoroacă în casă pentru ca să fie impresionat cât de cât de situația jalnică în care s-a ajuns.

Consilierul ALDE, Vasile Mocanu a întrebat ce va urma după achitarea în avans a subvenţiei datorate de la bugetul local, mai ales că încasările contravalorii serviciilor de la consumatori nu au dat semn vă vor creşte.

„Data trecută am ajuns la concluzia că aceşti bani ajung până la sfârşitul lui decembrie. Ce se întâmplă din ianuarie, când va veni cu adevărat iarna?”, a întrebat Mocanu, căruia Lungu i-a răspuns că de acum înainte atât transportatorul Thermonet, cât şi producătorul Bioenergy vor trebui să furnizeze apă caldă şi căldură, potrivit contractului, şi să-şi încaseze facturile de la consumatori.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*