Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

Ținuți la rece! Sucevenii racordați la sistemul centralizat, lăsați fără căldură și apă caldă

calorifer receSucevenii racordați la sistemul centralizat de încălzire au rămas, de câteva zile, din nou, fără căldură și apă caldă.

Deși primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, dădea asigurări că finanțele au semnat creditul de împrumut de 5 milioane de lei, iar banii vor intra în vistieria Bioenergy, iar sucevenii vor avea căldură și apă caldă, așa cum este normal în această perioadă, în realitate oamenii au fost lăsați să înghețe de frig în apartamente.

like-facebookCei mai mulți dintre ei încearcă să se încălzească cum pot, dau drumul la aragaz, și-au cumpărat radiatoare sau pur și simplu stau îmbrăcați cu haine foarte groase, sub plapume.

Primarul municipiului anunța la un moment dat că „dispunem de cea mai modernă centrală termică pe biomasă din țară”, dar iată că, cu toate acestea, în 2015, sunt oameni care tremură de frig în case.

Creditul de Trezorerie de 5 milioane de lei pentru avansul destinat Bioenergy a fost aprobat în Comisia pentru împrumuturi, convenţia de creditare fiind semnată la Ministerul de Finanţe, după cum anunța Ion Lungu miercurea trecută, în cadrul unei conferințe de presă.

Și dacă până acum câteva zile caloriferele erau amorțite, de vreo două zile apa caldă nu mai ajunge deloc nici în calorifere și nici pentru baie.

„Producătorul, din cauza lipsei lichidităţilor şi a masei lemnoase necesare, am înţeles că nu dă întotdeauna agentul termic la temperatura care trebuie şi există discuţii pe această temă. Sper ca în urma acestei infuzii financiare să nu mai fie probleme” spunea tot atunci Ion Lungu.

Deocamdată, nu se știe când va fi remediată situația.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*