Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

Transporturi ilegale de lemn, depistate de polițiștii suceveni

control politie lemnMai multe transporturi ilegale de lemn au fost depistate de polițiștii suceveni. Vineri, în continuarea cercetărilor efectuate de polițiștii Secţiei 14 Poliţie Rurală Vama, în cauza privind autoutilitara cu material lemnos identificată abandonată la 03.12.2015, pe drumul forestier ,,Tomnatic’’ din comuna Moldovița, în urma remedierii defecțiunilor, mijlocul de transport a fost condus la canton silvic de pe raza comunei Moldovița, unde în urma inventarierii a rezultat o încărcătura de 9,22 m.c. lemn lucru rășinoase. Întrucât nu a putut prezenta un aviz de însoțire a materialului lemnos, conducătorul auto de 34 de ani din comuna Moldoviţa a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat Ocolului Silvic ”Tomnatic” Câmpulung Moldovenesc.

Joi seară, Poliţia municipiului C-lung Moldovenesc, a fost sesizată despre faptul că, pe str. Calea Transilvaniei din localitate, circulă o autoutilitară încărcată cu material lemnos fără documente de provenienţă. Polițiștii deplasați la fața locului au identificat abandonată şi încuiată autoutilitara încărcată cu material lemnos, aparținând unui bărbat de 44 de ani din comuna Vama, transportul nefiind înregistrat în aplicația informatică. Ulterior, la 04.12.2015, proprietarul autoutilitarei a fost invitat la sediul poliţiei, ocazie cu care, bărbatul a declarat faptul că, el a condus autoutilitara şi nu deţine documente de provenienţă pentru materialul lemnos. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu suma de 2.000 de lei, conform Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos cu un volum total de 7 m.c. lemn foc fag, a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Pojorâta.

Vineri, ora 14.30, o patrulă din cadrul Postului de poliție Putna, a oprit pentru control pe DN 2H, pe raza comunei Putna, autoutilitara condusă de un bărbat de 47 de ani din comuna Frătăuții Noi, care transporta material lemnos. În urma verificării avizului de însoțire emis la data de 04.12.2015, ora 09.53, polițiștii au constatat faptul că, datele înscrise în document, nu corespund din punct de vedere cantitativ, ca dimensiune și ca specie cu materialul lemnos transportat. Materialul lemnos fost inventariat de lucrătorii silvici, rezultând cantitatea de 18,24 m.c. lemn lucru rășinoase.
Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu suma de 2.000 de lei, conform Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 6.000 lei a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Putna.

Un echipaj din cadrul Postului de poliție Vatra Moldoviței a oprit pentru control, tot vineri, pe DJ 176 din comuna Vatra Moldoviței, autoutilitara cu remorcă încărcată cu material lemnos și condusă de un bărbat de 49 ani din comuna Vatra Moldoviței, care a declarat faptul că, nu deține documente legale de însoțire a materialului lemnos. Materialul lemnos a fost inventariat de lucrătorii silvici, rezultând cantitatea de 42,53 m.c. lemn lucru rășinoase. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu suma de 2.000 de lei, conform Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 13.000 lei, a fost confiscat şi predat depozitul silvic Dragoşa din comuna Frumosu.

Sâmbătă, Secția 11 Poliție Rurală Pojorâta, a fost sesizată despre faptul că, pe DJ 175 din localitatea Breaza, o persoană transportă material lemnos cu un atelaj hipo fără documente de proveniență.
Polițiștii deplasați operativ la fața locului, l-au identificat pe un bărbat de 60 de ani, din comuna Breaza, care transporta cu atelajul hipo, 0,97 m.c. material lemnos de esență rășinoase și care a declarat faptul că, arborii au fost tăiaţi de pe proprietatea sa, situată pe raza Ocolului Silvic Cârlibaba, din locul denumit ,,Dadu”. Materialul lemnos în valoare de circa 250 lei a fost ridicat în vederea stabilirii provenienţei şi predat Cantonului Silvic Breaza, iar conducătorul atelajului hipo a fost sancționat conform Legii nr.171/2010, cu amendă în valoare de 2.000 lei.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*