Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Card fără costuri bancare pentru șomerii suceveni

bancomatŞomerii îşi vor primi indemnizaţia de şomaj printr-un card bancar, dar fără costuri bancare. Acest lucru este posibil prin intermediul unui proiect cofinanţat din fonduri europene. Este vorba proiectul „Acțiunea: Prepaid! – Soluție de reformare și modernizare a Serviciilor Publice de Ocupare (SPO) prin implementarea unui sistem modern de plată a indemnizației de șomaj”. Acesta este cofinanțat din Fondul Social European.

like-facebookÎn prezent, agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă, beneficiază de un sistem informatic funcțional, dezvoltat pentru a asigura mijloacele necesare pentru emiterea, înregistrarea, stocarea, gestionarea și raportarea informațiilor referitoare la plata indemnizației de șomaj către beneficiarii acestora. Unul dintre avantajele sistemului informatic pentru Cardul Prepaid, constă în faptul că, solicitantul cardului Prepaid nu trebuie să interacționeze cu banca emițătoare de carduri.

Proiectul «Acţiunea: Prepaid! – Soluţie de reformare şi modernizare a serviciilor SPO prin implementarea unui sistem modern de plată a indemnizaţiei de şomaj» susţine îndeplinirea angajamentelor din PNR 2011-2013 prin activităţi complementare celor pe care le desfăşoară Serviciul Public de Ocupare, direcţie în care amintim: investiţii în modernizarea SPO, mutarea centrului de greutate al serviciilor cât mai aproape de domiciliul clienţilor, acţiunea în reţele de actori sociali relevanţi pentru stimularea ocupării, asistarea metodică atât a personalului SPO cât şi a clienţilor în schimbarea atitudinii şi nivelului de deprinderi necesare acţiunii pe piaţa muncii”, se arată într-un comunicat al AJOFM.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*