Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Alertă la Suceava din cauza pestei porcine africane

porci (5)Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Suceava a luat toate măsurile pentru prevenirea peste porcine africane.

În județul nostru, măsurile întreprinse sunt mult mai severe decât în celelalte județe, iar responsabilii fondurilor de vânătoare din aceste zone au fost informați în ceea ce privește organizarea unor vânători de mistreți pentru efectuarea testelor de depistare a pestei porcine africane. Astfel de măsuri au fost luate în toate județele limitrofe cu Ucraina și Republica Moldova.

like-facebook„La ora actuală, pericolul apariției pestei porcine africane este destul de mare pentru România deoarece ultimul caz a apărut în Odessa (Ucraina), la circa 150 de kilometri de granița cu România, o distanță nesemnificativă pentru animalele sălbatice care circulă destul de repede pe un areal destul de mare. Încă din 2012, ANSVSA monitorizează această boală, dar în ultimele două luni serviciile veterinare sunt într-o alertă maximă și încercăm să luăm toate măsurile care sunt obligatorii pentru această boală”, a spus  președintele ANSVSA Dumitru Băiculescu.

Pesta porcină africană nu se transmite la om, fiind o boală specifică porcilor sălbatici și domestici, însă are o difuzibilitate foarte mare, iar mortalitatea poate ajunge chiar la sută la sută.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*