Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

Doi suceveni plecați în Marea Britanie, trimiși în judecată pentru tentativă de omor și violare de domiciliu

judecatorDoi bărbați care se află în prezent în Marea Britanie au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, în stare de libertate. Ilie Luchian este judecat pentru comiterea infracţiunilor de violare de domiciliu şi tentativă la omor, iar Valentin Paraiciuc pentru comiterea infracţiunii de violare de domiciliu.

like-facebookPotrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, Cristina Ciornei, cercetările au stabilit că în seara zilei de 13 august 2013 persoana vătămată SN din comuna Burla, județul Suceava s-a deplasat la un bar/local din localitate pentru a socializa şi consuma băuturi alcoolice (bere). Aici s-a întâlnit cu mai mulţi consăteni printre care şi inculpaţii Luchian Ilie şi Paraiciuc Valentin cu toţii consumau băuturi alcoolice.

Pe parcursul mai multor ore, în care atât inculpaţii cât şi victima au consumat o cantitate apreciabilă de băuturi alcoolice lucrurile au fost paşnice. După ce  S.N. s-a deplasat către locuinţa sa aflată la o distanţă de aproximativ 5oo metri de local, inculpatul Luchian Ilie a venit cu o propunerea de a merge la locuinţa lui SN şi de a o agresa în ciuda faptului că nu avea niciun motiv întemeiat să facă un asemenea gest.

În jurul orei 00:30, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, ambii inculpaţi au pătruns fără drept în curtea lo cuinţei persoanei vătămate SN din comuna Burla  împrejurare în care inculpatul Luchian Ilie a exercitat cu intenţie acte de violenţe grave asupra acesteia aplicându-i o puternică lovitură cu o cărămidă tip BCA într-o zonă vitală a corpului, cauzându-i, leziuni grave ce au necesitat un număr de 50-55 de zile de îngrijiri medica le.

În cauză au fost emise nenumărate citaţii şi mandate de aducere (inclusiv prin afişare la sediul organului judiciar ) pe numele celor doi însă aceştia nu s-au prezentat la sediul parchetului pentru a da declaraţii cu privire la faptele reţinute în sarcina lor .

Şi în prezent cei doi inculpaţi aflaţi în străinătate (Marea Britanie) se sustrag urmăririi penale, neprezentându-se pentru a da declaraţii cu privire la faptele imputate.
Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*