Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

Contrabandist trimis în judecată după ce și-a burdușit mașina cu țigări

tigari2Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Ioan Omania pentru săvârşirea infracţiunii de „contrabandă”.

Pe 18.07.2014, orele 19.50, un echipaj al Postului de Poliţie Ulma, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe DJ 209 G , pe raza localităţii Ulma, jud. Suceava, a identificat un autoturism de teren marca Mitsubishi Shogun, cu număr de înmatriculare eliberat de autorităţile engleze, abandonat pe marginea drumului, într-o zonă acoperită cu vegetaţie forestieră, pe malul râului Suceava.
like-facebook
S-a procedat la verificarea autoturismului şi s-a observat că în interior avea depozitate mai multe colete învelite în folie neagră. Întrucât geamul portierei din partea stânga faţă se afla pe jumătate deschis, sa procedat al deblocarea autoturismului , iar în interiorul acestuia au fost identificate, într-un plic, actele maşinii, în portbagaj – 4 colete învelite în folie neagră, în interiorul cărora se aflau ţigarete marca „Vicero y”, iar între scaunele din faţă, în cotieră, au fost găsite un pachet de ţigarete şi un portofel maro, în care se afla o carte de identitate pe numele Omania Ioan .

În urma inventarierii conţinutului celor patru colete, învelite în folie, neagră, găsite în portbagajul autoturismului, sa constatat că acesta transporta cantitatea de 2000 pachete ţigarete marca „Viceroy”, cu timbru fiscal eliberat de autorităţile Republicii Ucraina.

S-a procedat la identificarea lui Omania Ioan cesta fiind găsit la domiciliul unei rude apropiate, declarând organelor de cercetare penală că autoturismul marca Mitsubishi, de culoare albastru/gri îi aparţine.

Prejudiciul produs prin neachitarea valorii în vamă, a taxelor, accizelor şi TVA se ridică la suma de 23.592 lei.În drept , fapta comisă de inculpat, de a deţine şi transporta cantitatea de 2000 pachete ţigarete marca „Viceroy”, cunoscând că provine din contrabandă, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de „contrabandă”, prevăzută şi pedepsită de art. 270 alin. 3 din Legea nr. 86/2006, modificată prin OUG nr.54/2010, forma de vinovăţie fiind intenţia. Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Rădăuţi”, susține purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, Cristina Ciornei.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*