Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Primăria vrea să investească pentru modernizarea statuii lui Ștefan cel Mare din Parcul Cetății

ion lunguDupă ce au crescut bălăriile pe statuia ecvestră a lui Ştefan cel Mare din Parcul Cetății, iar zona adiacentă a fost lăsată de izbeliște ani la rând, primarul Sucevei, Ion Lungu a anunțat, miercuri, că Primăria va finanța această investiție.

Edilul Sucevei a spus că proiecul va fi realizat cu fonduri din bugetul local, după ce a fost găsită înţelegere la Ministerul Culturii. Lungu a spus că studiul de fezabilitate din 2009, va fi reactualizat, valoarea investiţiei fiind la acea dată de 175.000 de euro.

like-facebook„În anul 2009, am aprobat prin CL studiu de fezabilitate la statuia ecvestră, proiectul fiind de 175.000 de euro. Am depus proiectul atunci la Ministerul Culturii, dacă nu venea criza, eu zic că era finanțată prin minister, dar iată că acest lucru nu s-a mai realizat. Ca atare, actualizăm acest studii și vrem să îl prindem pe fonduri de la primărie, anul viitor. Vrem să reabilităm soclul și tot ce mai este acolo împrejur, alei. Sigur, îmi doresc ca piața centrală care a fost modernizată să primească denumirea de „Ștefan cel Mare”. Sper ca din primăvară să putem moderniza și statuia și împreună cu proiectul Curtea Domnească să avem o zonă modernizată care reprezintă istoria orașului să fie foarte bine pusă în valoare”,  a spus Lungu.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*