Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

FOTO! 10.000 de suceveni la parada militară de Ziua Națională a României

ziua romaniei (130)Un număr de aproximativ 10.000 de suceveni au ieșit în stradă pentru a asista la parada militară organizată la orele amiezii cu prilejul Zilei Naționale a României pe 1 Decembrie. Au participat oficialități locale și județene, parlamentari, șefi de instituții și un numeros public.

Garda de onoare a fost dată de prefectul județului, Constantin Harasim. Nu au lipsit președintele CJ, Cătălin Nechifor, vicepreședintele CJ, Ilie Niță, primarul Sucevei,Ion lungu, cei doi viceprimari, Ovidiu Doroftei și Lucian Harșovchi, consilieri locali.

like-facebookLa ceremonial au fost prezenți și parlamentarii PSD, Necula Bereanu și Ovidiu Donțu. Lor li s-a alăturat și proaspăt demisionarul ALDE, deputatul Cezar Cioată. Tabăra PNL a fost condusă de liderul organizației județene, senatorul Gheorghe Flutur, care l-a avut alături de deputatul Ioan Bălan, dar și pe senatorul Steliana Miron. Liberalii au purtat eșarfe tricolore, la fel ca în anii precedenți. Nu a lipsit și o delegație a PMP, condusă de președintele organizației județene, Corneliu Popovici.

Și șefii de deconcentrate sau de alte instituții au fost prezenți între care comsiarul șef al Gărzii de Mediu, Adriana Iordache și directorul economic al Spitalului Județean, Constantin Boliacu. Foarte mulți suceveni au purtat stegulețe tricolore, unii aducându-și de acasă. Parada militară a început cu intonarea imnului naţional în interpretarea tenorului sucevean Sorin Ursan, acestuia din urmă la finalul imnului, președintele CJ,Cătălin Nechifor, înmânându-i diploma de onoare.

Prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, şi primarul Sucevei, Ion Lungu, au transmis şi mesaje cu acest prilej. La o privire atentă asupra modului cum s-au așezat să asiste la ceremonial, în stînga preşedintelui PSD al Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, stătea deputatul PNL de Suceava Alexandru Băişanu, iar în dreapta sa fostul prefect al judeţului Florin Sinescu.

De altfel nu este pentru prima dată când fostul prefect merge alături de Nechifor, știut fiind faptul că acesta a avut susținerea PSD la vremea când a fost numit prefect. Tot la ceremonial, în lui Sinescu s-au aflat vicepreşedintele PNL al Consiliului Judeţean, Ilie Niţă, subprefectul Sucevei, Atanasă Nistor, şi senatorul PSD de Fălticeni, Ovidiu Donţu.

Primarul independent al Sucevei, fostul democrat-liberal Ion Lungu, a stat mereu alături de foştii săi colegi din PDL, astăzi membri PNL, senatorul Gheorghe Flutur şi deputatul Ioan Balan.

La paradă au luat parte militari din Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni, Botoșani și Piatra Neamț cu tehnica din dotare, inclusiv transportoare blindate și tunuri de artilerie. Totodată, pentru prima dată a fost invitat un pluton din partea Direcției de Protecție Civilă din Chișinău.

La parada militară au participat plutoane de la Colegiul Militar din Câmpulung Moldovenesc, Inspectoratului Județean de Jandarmi, Inspectoratului pentru Situații de Urgență , unității militare din Botoșani și Neamț, . Trebuie amintit că au făcut parte Batalionul 634 Infanterie „Petrodava” Piatra Neamţ şi cei din Batalionul 35 Artilerie „Alexandru cel Bun” Botoşani. La Suceava au defilat şi pompieri militari din Botoşani. Publicul a putut vedea şi şase steaguri cu care militarii români au fost la luptă în cele două războaie mondiale. Un avion al „Bucovina Fly Club” a survolat zona cu un steag tricolor de 150 de metri pătraţi. Parada a fost încheiată de Fanfara Municipiului Suceava.

Tehnica militară aparâinând structurilor MApN, MAI, SRI, care a defilat prin fața miillor de suceveni a fost apoi expusă în faţa Palatului Administrativ

De la ora 14, pe esplanada Casei de Cultură a început un spectacol la care își dau concursul ansambluri, formații, grupuri folclorice și interpreți din județ.
La ora 18, are loc aprinderea instalațiile luminoase din brad de Crăciun, după care subunitățile Ministerului de Interne se vor retrage cu torțe.
Ziua națională se va încheia la Suceava cu concertele Hara, Saragossa Band și Sandra.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*