Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

Dublă sărbătoare pentru un bărbat din Dumbrăveni. S-a născut chiar de Ziua României

andruscaSuceveanul Ioan Andrușcă, în vârstă de 69 de ani, din comuna suceveană Dumbrăveni, este unul dintre sucevenii care își sărbătoresc ziua de naștere pe 1 Decembrie. Este pensionar și împreună cu soția, Adela, în vârstă de 63 de ani, au 6 copii și 22 de nepoți.

A avut o viață plină de bucurii, dar și necazuri, însă ambii susțin că sunt fericiți și chiar dacă nu au fost oameni bogați, nu au dus lipsă de cele necesare traiului.
Ioan Andrușcă a fost șofer la IRTA Suceava, a muncit de dimineață până noaptea târziu pentru că i-a plăcut să fie un om responsabil.

like-facebookS-a însurat la vârsta de 19 ani, pe vremea când încă tinerii făceau armata. I-a cerut mâna unei tinere care abia împlinise 15 ani dar nu a regretat o clipă alegerea făcută. Atunci când deja era tată a patru copii, a fost trimis să lucreze la canal ca șofer pe mașini de mare tonaj.

De două ori am fost trimis pe vremea comuniștilor să lucrez acolo. Odată am avut un ghinion mare dar Dumnezeu m-a scăpat. Rămăsesem la mâna lui. Căram pământ din canal care era basculat apoi în Marea Neagră. Eram doar eu cu ajutorul meu în cabină și cel care trebuia să dirijeze cum trebuia să tragem mașina lipsea. S-a rupt digul și am ajuns în mare. Deodată am ajuns în mare și simțeam cum marea de înghite. Intrase apă în cabină, am reușit să găsesc o cheie și am spart geamul și am ieșit împreună cu colegul meu de muncă. Am ajuns la spital unde am stat internat câteva zile. Dar am avut zile și am scăpat. Basculanta a fost scoasă cu utilaje speciale, căzuse la 25 m adâncime. Lucram cu mașini grele, performante, nici nu cred că se mai găsesc în țară acum. Se muncea zi și noapte pentru a se face canalul, erau trimiși oameni forțat la muncă și nu aveai voie să spui că nu vrei sau nu ai chef. Acum vremurile alea au rămas doar o amintire. Dacă povestești unor tineri în ziua de astăzi, nici nu le vine să creadă cum era atunci”, ne-a destăinuit Ioan Andrușcă care ne-a mai spus că este mândru că este născut într-o zi mare pentru țară și pentru români.

„Aștept să vină copii și nepoții în vizită, cei care sunt în țară pentru că mai sunt plecați în altă țară”,  ne-a mai spus sărbătoritul.

Soția acestuia va împlini pe 24 ianuarie 2016 frumoasa vârstă de 63 de ani. Are doar cuvine frumoase despre căsnicia cu cel pe care l-a ales să-i fie alături, căsătorie care a ajuns la 48 de ani.

„Am mai avut discuții pe tema copiilor dar în rest suntem fericiți. Doar că atunci când soțul a căzut la canal în marea, am suferit un șoc și am făcut diabet, iar de atunci sub mereu sub tratament”, ne-a destăinuit Adela Andrușcă.


Loading...

loading...

1 Comentariu

  1. danutababei says:

    Mai multi dumbraveneni isi serbeaza astazi ziua de nastere ! Doamna Viorica Bolocan implineste 60 de ani Ii urăm si dumneai ,, La multi si frumosi ani ” Poate pe fiicele ei o deranjeaza ca spun vârsta, dar dumneaei sunt absolut sigur ca se mândreste cu asta ! Doamna Stela Corduneanu implineste fix jumatate din varsta doamnei Viorica Bolocan , ii urăm si dumneai cel putin sa tripleze numarul acestor ani ! si celorlalti, desigur

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*