Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

IPS Pimen: Familia înseamnă căsătoria dintre bărbat și femeie nu între două persoane

P1200217IPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a spus, miercuri, la hramul Bisericii din lemn din comuna Rădășeni, că necazurile care apar în lume sunt provocate de oameni necredincioși însă credința va învinge. IPS Pimen a spus că aceasta este scris în cartea sfântă.

like-facebook„Mântuitorul în ,,Sfânta Evanghelie de astăzi,, spune ucenicilor săi și nouă tuturor -În lume vom avea necazuri din partea oamenilor necredincioși, din partea oamenilor rătăciți la dreapta credință, dar credința va rămâne mai departe. Porțile iadului nu vor birui Biserica lui Hristos- . Și învățătura creștină și trăirea ei vor rămâne de-a lungul veacurilor însoțite de necazuri, fel de fel de greutăți, de persecuții …Lupta noastră spune Mântuitorul Isus Hristos este împotriva duhurilor răutății, împotriva tuturor relelor, a gândurilor rele, a cuvintelor și faptelor rele, a oamenilor răi, fără să-i urmezi ci vom suferi ca buni creștini”,  a spus IPS Pimen.

Înalta față bisericească susține însă că necazurile întăresc credința creștină. IPS Pimen a criticat din nou faptul că religia a ajuns să fie un subiect controversat și că sunt voci care susțin scoaterea acestei discipline din unitățile de învățământ. Mai mult, domnia sa a criticat și căsătoria dintre bărbați sau femei care ar putea duce la modificarea unui articol din Constituție.

Privind în natură, secetă, geruri și alte situații care amenință natura și totuși arborii rămân. Biserica și rădăcinile se adâncesc dar de necazuri să ne bucurăm. Întotdeauna au fost necazuri numai că necazurile de astăzi sunt de altă natură. Nu te bate nimeni, nu te chinuiește nimeni dar te nedreptățește și mai ales se spun tot felul de ispite. Pe ecranul televizorului apar fel de fel de imagini care tulbură sufletul, mintea tulbură, fel de fel de păcate.. la școală copii învață multe lucruri frumoase dar sunt unele școli unde unii dascăli îi învață cele rele. Păcatul oricare ar fi el îmbolnăvește și mintea și trupul. Asta este o lege. Acum este o luptă foarte mare. Vor să scoată religia din școală. Cum e posibil așa ceva? Dar niciodată! Niciodată nu vor reuși. Vor să introducă un articol în Constituție să spună -familia înseamnă însoțirea dintre două persoane-. Ce fel de persoane? Bărbat și femeie. Nu bărbat și bărbat și nu femeie și femeie și ei se luptă. De aceea vor veni cei rânduiți iar dvr. cei majori, să spuneți „Da”, așa cum a fost până acum. Familia înseamnă căsătoria dintre bărbat și femeie nu între două persoane. Este o luptă foarte mare…Au fost și altele pe alte vremuri. Chiar în primele zile ale creștinismului, și totuși credința creștină a biruit. Frumusețea credinței creștine la noi, românii se vede din orice loc. Orice faptă, orice lucru are pecete a trăirii creștine, a trăirii curate. Toate aceste costume populare își au frumusețea lor, armonia, echilibrul culorilor care dau frumusețele lor. Aceasta în măsura curățirii sufletești a persoanei care realizează aceste cusături, în gospodărie este ordine etc. Obiceiurile noastre…la naștere, botez, nuntă, înmormântare, toate au pecetea trăirii creșitine…frumosul care înalță”, a mai spus arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*