Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

Directorul APM Suceava, despre transferul Parcului Șipote în administrarea Primăriei: Zona trebuie curațată și singura care o poate face este Primăria Sucevei

oseanAgenția de Protecția Mediului sprijină inițiativa primarului Sucevei, Ion Lungu, pentru proiectele de urbanism care urmează să fie demarate în municipiul reședință de județ, dar cu respectare legislației în vigoare.

Directorul APM Suceava,Vasile Oșean a declarat că transferul Parcului Șipote din domeniul silvic în administrarea Primăriei este de bun augur în condițiile în care zona este lăsată de izbeliște.

„Susțin proiectul de reabilitare a parcului Șipote și amenajarea unei zone de agrement mai ales că Suceava chiar are nevoie de așa ceva. De ani buni au fost discuții controversate legat de acest parc și bălăriile au fost lăsate să crească în voia lor. Să nu uităm de treptele care urcă spre statuia ecsestră a domnitorului Ștefan cel Mare. Zona trebuie curațată și singura care o poate face este Primăria Sucevei”, a spus Oșean.
like-facebook
Trebuie amintit că edilul Sucevei declara că se impune promovarea unor proiecte de fonduri europene în cadrul Axei prioritare VII – „Diversificarea economiei locale prin dezvoltarea durabilă a turismului. Infrastructură publică de agrement”, municipalitatea suceveană va promova un proiect de reabilitare a parcului Şipote şi amenajarea unei zone de agrement, valoarea finanţării comunitare ridicându-se la aproximativ 13 milioane de euro.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*