Miercuri 08 Mai 2024, Actualizat acum 128 zile 12:00 am

Primarul din Frătăuții Vechi, găsit în conflict de interese de ANI: Dacă mi se impune că nu voi candida la următorul mandat atunci nu voi mai contesta

primar fratautii vechi artimonPrimarul comunei Frătăuții Vechi, Vasile Artimon Ionesi, susține că pe adresa ANI a fost făcută o sesizare din partea fostului viceprimar care a reclamat că a semnat ordinele de plată în baza cărora primăria a achiziționat în mod direct produse în valoare de 35.414 lei de la SC Bună Dimineața Impex SRL, unde soția este asociat și a dministrator unic însă nu știa că nu are voie să semneze ordine de plată.

like-facebook„În urmă cu un an am fost supus unor întrebări de către inspectorii ANI și din câte știu este vorba de conflict de interese. Nu știu dacă voi contesta. Trebuie să mă informez să vad care sunt consecințele. Dacă mi se impune că nu voi candida următorul mandat atunci nu voi mai contesta pentru că oricum nu mai aveam de gând dată fiind situația actuală în care se lucrează. Mă bucur că am reușit însă să fac ceva pentru comună în special infrastructura care era jalnică. Modul de lucru este destul de greoi, foarte mult stres și nu mai are primarul prea multă autoritate fiind mereu constrâns. Și nu este în regulă. Știu că fostul viceprimar din mandatul trecut a făcut sesizarea și dacă eu aș mai candida aș fi un impediment pentru el”,  a spus primarul comunei.

Dincolo de implicarea sa în administrație, edilul comunei Frătăuți a trebuit să facă față plângerilor făcute în instanță de către colegul său din comuna Gălănești care revendică o suprafață mare de teren din centrul comunei în fruntea căreia a fost ales.

Terenul a aparținut comunei Frătăuții Vechi înainte de a fi fost făcută colectivizarea, iar după Revoluție aceeași suprafață a rămas în proprietatea comunei.

Suprafața a fost lotizată și dată spre construcție case pentru localnici. Autoritățile locale au avut grijă să fie făcută infrastructura și zona a fost electrificată. Acum sătenii sunt și ei nemulțumiți pentru că terenul lor este revendicat de o comună care nu are nicio treabă cu satul lor.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*