Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

FOTO! Capelă într-un centru comercial din Suceava

paraclis3Primul paraclis construit într-un complex comercial din judeţul Suceava se află la Iulius Mall. Paraclisul are hramul Sf Ioan cel Nou şi aparţine de mănăstirea cu acelaşi nume din municipiul Suceava. Edificiul religios se doreşte a fi o poarta a cerului şi un loc de întâlnire cu Dumnezeu pentru liniştea lor sufletească.

Clienţii centrului, ce-i drept mulţi la număr, nu se sfiesc să se oprească puţin, să se închine şi să aprindă o luminare la paraclis pentru vii sau pentru cei plecați la Ceruri. Dincolo de locul de închinăciune, aici se vînd tot felul de veşminte şi obiecte religioase.

like-facebookPentru spaţiul pus la dispoziţie, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor nu plăteşte niciun ban, fiind decizia conducerii complexului de a avea o capelă în interior. Responsabilul edificiului din complexul comercial spune că vînzările obiectelor religioase cresc mai ales duminica, zi cînd mulţi dintre clienţii complexului trec şi pragul paraclisului.

paraclis„Într-un complex de magazine şi spaţii de agrement a apărut un loc consacrat lui Dumnezeu, în care să se odihnească duhovniceşte toţi cei care doresc să se oprească puţin din alergarea galopantă impusă lor de secolul vitezei în care trăiesc”, a spus Bogdan Bleonţu.

Enoriaşii care ajung la paraclis se pot împărţi în două categorii, cei care cumpără obiecte religioase şi cei care se închină şi aprind o luminare. Preţurile nu diferă faţă de cel de la alte lăcaşuri de cult. Icoanele au preţuri cuprinse între 4 şi 500 RON. Nu lipsesc veșmintele preoțești sau alte obiecte religioase necesare sfintelor liturghii.like-facebook

Punctele de atracție sunt și ouăle încondeiate iar cine doreşte să aibă acasă o sticluţă din ceramică sau cruciuliţe. Nu lipsesc din biblioteca paraclisului cărţile religioase , cădelniţele şi trusele de botez .Spre deosebire de celelalte biserici şi mănăstiri, la paraclis nu se fac slujbe religioase şi nu se pun acatiste. Amenajarea interioară şi exterioară a paraclisului este din foaie colantă,fiind o reproducere după pictura din interiorul bisericii Sf. Gheorghe din cadrul mănăstirii Sf Ioan cel Nou din Suceava. La exterior, se poate vedea mănăstirea şi Sf Ioan cel Nou, ocrotitorul Sucevei.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*