Joi 16 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Alungă stresul din politică și administrație cu…pușca. Un viceprimar a devenit vânător cu acte în regulă

viceprimar vanator (3)Politicienii cu state vechi, dar și cei mai tineri nu sunt pasionați de vânătoare. În schimb, pentru viceprimarul comunei Fundu Moldovei, Dorel Țîmpău, un împătimit al vânatului, odată cu începerea sezonului de vânătoare aproape nu este week-end să nu meargă în natură alături de alți colegi vânători.

Viceprimarul este de trei ani membru al Grupei de Vânători ce aparține de Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Suceava.

viceprimar vanator (4)Gurmanzii sunt interesaţi de vânatul pe care-l vor găti în propria bucătărie, în timp ce o altă categorie apreciază buna dispoziţie şi descătuşarea din jurul mesei şi focului de la final de zi. În aceste momente, se transmit cel mai instructiv cunoştinţele, obiceiurile și tradiţiile vânătoreşti. Viceprimarului îi place să meargă în pădure la vânătoare. Pasiunea o are de mic copil mai ales că și localitate natală este înconjurată de pădure.

„Pasiunea pentru pădure o am de mic copil cân cutreieram toată zona de aici. Era interesant pentru mine, aveam libertatea de a alerga şi era un mod plăcut de a ne juca prin împrejurimi,apoi am crescut cu animale în gospodărie, provenem dintr-o familie de oameni gospodari unde munca era la loc de cinste”, a spus Dorel Țîmpău care susține că în zonă sezonul de vânătoare cel mai practicat este cel la mistreț.viceprimar vanator (2)

Apoi, de-a lungul anilor, a rămas în satul natal acolo unde și-a încropit o gospodărie și o familie. Are prieteni împătimiți de vânat așa că a vrut să fie alături de el. De 3 ani este membru al AJVP Suceava.

„Nu ratam nicio partidă atunci când era sezonul. Cel mai frumos este atunci când stai în așteptarea prăzii însă chiar dacă nu mă dau în vânt după vânat, îmi plac momentele alea de din natură când te relaxezi. Apoi, cel mai frumos este finalul cu povești și o masă copioasă făcută de cele mai multe ori din preparatele aduse de noi”, a mai spus viceprimarul.

viceprimar vanator (1)Dacă în Suceava nu sunt politicieni pasionaţi de vânătoare, viceprimarul comunei pare a fi preluat modelul de la colegii săi de partid din Dâmboviţa şi Bucureşti.

Viceprimarul și-a luat permis de port armă pentru ca nu cumva să fie suspectat că ar deţine şi folosi o armă de vânătoare în mod ilegal. El spune că vânătoarea îl ajută să scape și de stresul acumulat la muncă.like-facebook

Suntem un grup de vânători care abia așteptăm să ieșim în natură, masa de la Casa Vânătorului este însă finalul zilei precum și prietenul meu drag, Cristi Vancea care și el este nelipsit de la partidele de vânătoare și poveștile vânătorești. Îmi place o astfel de zi, este relaxant, nu neapărat să trag cu puşca”, ne-a spus viceprimarul comunei.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*