Joi 16 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Ghicitoare încătușată după ce a șantajat o suceveancă. I-a ghicit în cărți pentru a o „ajuta” în căsnicie

vrajitoareO tânără în vârstă de 24 de ani, care se autointitula „tămăduitoarea Irina”, a fost pusă sub acuzare pentru comiterea infracţiunilor de „înşelăciune” şi „şantaj”, după ce a încasat în jur de 5.000 de lei de la o femeie căreia i-a ghicit în cărţi, pentru a o „ajuta” în căsnicie. Mai mult, individa a vrut să scoată mai mulţi bani de la victimă şi i-a mai cerut încă 2.500 de lei, sub ameninţarea că în caz contrar îl va contacta pe soţul ei şi îi va dezvălui informaţii compromiţătoare.

like-facebookInculpata a fost prinsă în flagrant în timp ce primea o nouă tranşă de bani, acţiunea fiind realizată la Galaţi. Irina Lăcustă, în vârstă de 24 de ani, din municipiul Iaşi, a fost adusă în cătuşe la Suceava, unde procurorii au dispus reţinerea ei de joi noapte, de la ora 22.30.

 

În patru zile, i-a trimis banii în trei tranşe

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au intrat pe fir în data de 11 noiembrie, când victima, o tânără din municipiul Suceava, a sesizat că este şantajată de o ghicitoare care îi cere tot mai mulţi bani. Din probatoriul adunat de anchetatori rezultă că victima a intrat în legătura cu Irina Lăcustă, în vârstă de 24 de ani, din municipiul Iaşi, prin intermediul unui anunţ de mică publicitate. Se întâmpla pe 6 noiembrie, suceveanca cerând ajutor pentru o serie de probleme în căsnicie. Ce a urmat este incredibil. „Tămăduitoarea Irina” s-a deplasat iniţial într-un apartament din Suceava, unde i-a “ghicit” victimei viitorul în cărţi şi i-a dat sfaturi „preţioase” cu privire la cum să pună problema în relaţia cu soţul ei.

Pe 6 noiembrie, victima i-a dat escroacei 100 de lire şi 300 de lei, bani pe care i-a înmânat personal, la prima întâlnire. În data de 9 noiembrie, victima a mai virat 800 de lei, prin mandat poştal, după care, pe 10 noiembrie, i-a mai trimis prin transfer bancar încă 3.200 de lei.

 

A vrut mai mulţi bani şi a trecut la şantaj

Inculpata i-a spus femeii că are nevoie de aceşti bani pentru a închiria materialele necesare efectuării unei „incantaţii” şi pentru protecţie, sub promisiunea că îi va restitui în totalitate sumele, după ce returnează materialele. Când a realizat în sfârşit că a fost înşelată, victima a început să   fie ameninţată de ghicitoare. Din anchetă rezultă că individa i-a mai cerut 2.500 de lei, sub ameninţarea că în caz contrar îi va divulga soţului informaţii aflate în timpul „şedinţelor” de ghicit în cărţi. Aceasta a ameninţat-o pe femeie că îi va distruge familia şi a blestemat-o atât pe ea, cât şi pe copilul ei.

Din fericire, în al 12-lea ceas, femeia a apelat la anchetatori şi a dat-o în vileag pe ghicitoarea şantajistă.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au prezentat-o pe inculpată, ieri după-amiază, la Judecătoria Suceava, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Magistraţii urmau să se pronunţe aseară dacă vor emite sau nu mandat de arestare.

Sursa: Monitorul de Suceava


Loading...

loading...

1 Comentariu

  1. florin ioana says:

    la fel ma santajat si pe mine va rog asutatima sa pot sa depun si eu o plangere penala in potriva ei pe mine ma santajat cu suma de 3800 de euro eu sunt plecata din tara si ma facut sa vin acasa in septembrie am fost acasa sa mi dea bani si nu a vrut iam trimis pana si bani de comision iam trimis ca mi trimite bani si nimica va rog ajutatima sa mi dea bani inapoi ma puteti contacta la adresa de meil

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*