Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Noi cazuri de hepatita A s-au înregistrat în județ

zorescuDirecţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava monitorizează mai multe focare comunitare de hepatită de tip A, în cinci localităţi din judeţ, în primele zece luni ale acestui an fiind înregistrate 338 de cazuri, dintre care 37 numai în luna octombrie.

Directorul adjunct al DSP Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat că în focarul din comuna Berchişeşti s-au înregistrat opt noi cazuri de hepatită acută virală de tip A, în cel de la Ilişeşti alte cinci cazuri, în cel de la Liteni-Rotunda două cazuri, la Pătrăuţi trei cazuri, iar la Stulpicani cinci.
like-facebook
Potrivit DSP, până la sfârşitul acestei luni se aşteaptă ca în depozitul instituţiei să ajungă dozele de vaccin împotriva hepatitei acute virale de tip A, fiind efectuată deja o comandă pentru achiziţia de 250 de doze ce vor fi utilizate pentru vaccinarea contacţilor persoanelor diagnosticate cu această boală. Zorescu a afirmat că autorităţile sanitare monitorizează focarele în care s-au înregistrat cazurile de hepatită de tip A, fiind adoptate măsuri specifice.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*